Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē top jauna pašapkalpošanās automazgātava

Loreta Jargane

2020. gada 26. jūnijs 00:00

31

Braucot pa Rīgas ielu virzienā uz degvielas uzpildes staciju “Virši”, ceļa kreisajā pusē jau kopš marta notiek pamanāmi remondarbi - Rīgas un Alsviķu ielas krustojumā tiek veidota jauna pašapkalpošanās automazgātava. Plānots, ka tā būs gatava jau augusta otrajā pusē. Par ideju un pašu automazgātavu stāsta SIA “Auto Prim” pārstāvis Aigars Bebris.

Pēc jaunākajām
tehnoloģijām
Saredzot perspektīvu šajā jomā un to, ka arī citi spēlētāji ir domājuši par šo nišu, Aigars Bebris nolēmis izveidot vēl vienu automazgātavu pilsētā. “Topošās mazgātavas tehnoloģijas būs tirgū jaunākās. Tajā varēs gan kvalitatīvāk, gan ātrāk nomazgāt savu transportlīdzekli. Būs iespējotas arī dažādas programmas, ko lietotājs pats varēs izvēlēties. Piemēram, taupīgāk, kārtīgāk, vai arī premium klases režīmu. Tā kā mazgātavā būs trīs iebrauktuves, tās izvietos tādā veidā, lai neveidojas lielas rindas, un viena no iebrauktuvēm būs universālāka, vairāk domāta busiņiem, nelieliem kravas auto. Svarīgi arī, ka automazgātavas grīda būs apsildāma visas sezonas. Šis noteikti būs ātrākais risinājums ikvienam, nekā mazgāt auto ar rokām,” vēsta uzņēmējs.

Būs klientu kartes
uzņēmumiem
Norēķinu sistēma būs tāda pati kā jau esošajā automazgātavā – ar monētu ievietošanu. Ar laiku plānots nodrošināt iespēju norēķiniem ar karti. “Varēs arī banknotes samainīt uz monētām. Plānotas arī klientu kartes uzņēmumiem ar pēcapmaksu. Tas varētu būt labs risinājums uzņēmējiem, kuriem ir vairākas automašīnas. Automazgātavā, kurā transportlīdzekļa mazgāšanu veic darbinieks, klientam noteiktā laikā mašīna ir jāaizved, jāatstāj, pēc tam jāsaņem. Tas patērē laiku. Bet te cilvēks pats iebrauc, pats nomazgā, norēķinās ar uzņēmuma karti un dodas tālāk savās dienas gaitās. Labi gan taksistiem, gan uzņēmējiem. Lētākas automazgātavas, kā pašapkalpojošās, nav izdomātas. Tas tagad ir “topā”,” domā A. Bebris.

Stratēģiska vieta
Vaicāts par vietas izvēli, A. Bebris uzsver, ka vieta izraudzīta tā, lai netraucētu citiem pilsētas iedzīvotājiem. Tāpat  šis rajons izvēlēts, jo tuvumā ir mikrorajoni, kas iedzīvotājiem ļaus ātri izmantot šo iespēju.  Tāpat tas ir posms, iebraucot vai izbraucot no pilsētas. Zeme iegādāta no īpašniekiem, kuri ir Alūksnes patrioti. “Ģimene bija par to -  ja tu šeit darīsi, sakopsi un pelnīsi šajā vietā, tad celsies arī Alūksnes reitings. Tad dari. Tā nebija naudas lieta, viņi redzēja, kā tas varētu izskatīties un ka ir potenciāls attīstībai,” stāsta A. Bebris.

Iztika bez birokrātijas
Kā parasti, būvniecības projektu laikā radušies arī neparedzēti sarežģījumi, kur bijusi nepieciešama palīdzība no pašvaldības. Tomēr arī pats ieceres autos ir pārsteigts par to, cik ātri viss tika atrisināts. “Novada dome bija maksimāli pretimnākoša, arī būvvalde operatīvi izvērtēja ieceri, atbalstīja vietas izvēli. Arī no Valsts vides dienesta bija tikai pozitīva attieksme. Tas stimulē darbam. Tas ir svarīgi arī no vides tīrības aspekta – šeit koncentrēsies netīrie ūdeņi, un automašīnas nebūs jāmazgā upju un ūdens krātuvju tuvumā.
Tā ir diezgan liela problēma, jo arī mazdārziņos cilvēki bieži mazgā automašīnas, tādējādi piesārņojot vidi.  Tomēr šinī gadījumā birokrātijas gaiteņi bija diezgan īsi. Esmu priecīgs par pretimnākšanu,” uzslavē A. Bebris.

Sadarbojas ar vietējiem
Vieta, kas līdz šim nebija īpaši skaista, kļūs labiekārtota un sakopta. A. Bebris uzslavē Alūksnes uzņēmējus, kuri ir nākuši talkā, lai iesaistītos šajā procesā ar transporta pakalpojumiem. Uzņēmējs pateicas būvvaldei par operatīvu sadarbību, paldies arī Pēterim Sloģim, “Mārkalnes bruģim”, kas teritorijā pašlaik liek bruģi, Ivaram Tīcam, kuram jau ir savs redzējums teritorijas apzaļumošanā, un citiem uzņēmējiem, kuri sadarbojās. “Tas ir svarīgi, ka mēs atbalstām cits citu un neņemam cilvēkus, pakalpojumus “no malas”,” saka A. Bebris.
Šāds bizness noteikti atmaksājas tikai ilglaicīgi. Uzņēmējs uzsver - tas ļoti atkarīgs no tā, cik produkts ir kvalitatīvs. “Tas nav nekāds miljonu bizness, bet  noteikti varētu būt papildu ienākumu avots,” plāno SIA “Auto Prim” pārstāvis.

Mazgātuve arī centrā
"Alūksnes un Malienas Ziņās” un portālā “Alūksniešiem.lv” pirms gada rakstījām par SIA “IMS Richy” ieceri Alūksnē izbūvēt pašapkalpošanās automazgātavu. Tā kā darbi dabā vēl nav sākušies, interesējāmies, vai ieceri vispār  īstenos. SIA “IMS Richy” pārstāvis Ritvars Kolomegins laikrakstam apstiprina, ka uzņēmums no savas ieceres nav atteicies un notiek projektēšanas darbi.
Vēl vienu pašapkalpošanās automazgātavu Alūksnē iecerējis izbūvēt uzņēmums SIA “IMS Richy” no Madonas, kam tādas ir arī citviet Vidzemē. Tā būs Pils ielā 17 b. Zemes gabals, ko šobrīd aizņem zaļā zona, atrodas Pils ielas malā, iepretim veikalam “top!”. Pēc Alūksnes pilsētas teritorijas plānojuma, vietā, kur paredzēta būvniecība, zemes gabala atļautais lietošanas veids ir publiskās apbūves teritorija.

Kategorijas