Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā sev izvēlēties piemērotākos krūšu implantus?

.

2020. gada 27. jūnijs 00:00

25

 Krūšu palielināšana mūsdienās ir populārākais plastiskās operācijas veids. Gada laikā pasaulē tiek veiktas gandrīz 2 miljoni krūšu palielināšanas operācijas, un katru gadu operāciju skaits tikai palielinās. Lielākoties tas notiek pateicoties tam, ka operācijas paliek pieejamākas, drošākas, garantē aizvien labāku rezultātu, kā arī par plastiskajām operācijām parādās aizvien vairāk un vairāk informācijas. Taču neskatoties uz to, cilvēkiem par krūšu augmentāciju joprojām rodas daudz jautājumu. Cik droša ir procedūra un vai tā var izraisīt kādas komplikācijas? Atbildes uz šiem jautājumiem mums sniegs Latvijas vadošais plastiskais ķirurgs Jānis Žaržeckis.


Šodien krūšu palielināšanas operācijas atšķiras no tā, kādas tā bija pirms 10 vai 20 gadiem. Tās ir palikušas ievērojami drošākas, tiek pielietotas jaunākas metodes, tehnoloģijas, kā arī tirgū ir pieejami daudz dažādu implantu veidu. Pēc statistiskas datiem komplikācijas pēc krūšu palielināšanas operācijas parādās mazāk nekā 1% pacientu.


Pastāv ļoti izplatīts mīts, ka krūšu palielināšana var veicināt virkni problēmu. Piemēram, ļoti daudzi domā, ka operācija var ietekmēt spēju barot ar krūti vai pēc krūšu implantu ievietošanas vairs nedrīkst apmeklēt pirti, sportot vai pārvietoties ar lidmašīnu. Taču tie ir tikai mīti. Operācijas laikā krūšu implants tiek uzmanīgi ievietots, netiek aizskarti ne krūšu dziedzeri, ne kādi citi blakus esošie audi. Līdz ar to var droši apgalvot, ka, veicot krūšu palielināšanu, nekādā veidā netiek ietekmēta sievietes fertilitāti, spēja iznēsāt bērnu vai barot ar krūti. Daudzas sievietes arī uztraucas, vai pēc operācijas tām nepaliks neestētiskas rētas. Rētas parasti nav pamanāmas, jo, izvērtējot pacientes anatomiskās īpatnības, ārsts operācijas laikā nosaka griezuma un implantu ievietošanas vietas - tas var būt apkārt krūtsgaliem, zem krūts vai padusē. Lai pavisam mazinātu rētu veidošanas iespējamību, ķirurgs veic tik mazus griezienus, cik vien ir iespējams.


Arī bailēm pārvietoties, sportot un apmeklēt pirti nav nekāda pamata. Jā, uzreiz pēc operācijas pastāv ierobežojumi. Piemēram, jāatsakās no liekas fizikas slodzes, nedrīkst cilāt rokas, apmeklēt pirtis un saunas, ka arī jāatsakās no rūgstošo dzērienu lietošanas. Šie ierobežojumi neattiecas tikai uz krūšu palielināšanas operācijām, un tādi ir jāievēro pēc katras ķirurģiskas manipulācijas. Taču jau pēc pāris nedēļām pacients var atgriezties ierastajā dienas kārtībā.


Mūsdienās krūšu palielināšana ir pilnīgi droša procedūra, kura ik dienu tiek veikta visā pasaulē, lai sievietes justos sievišķīgākas un pārliecinātākas par sevi. Dr. Zaržecka un Dr. Krūmiņa plastiskās ķirurģijas klīnikas ārstiem ir vairāku gadu pieredze dažādu veidu plastisko operāciju veikšanā. Klīnikas personāls nodrošina profesionālu klientu aprūpi, konsultācijas līdz pilnīgai atveseļošanai un palīdz jums īstenot mērķi par jūsu sapņu ķermeni.

Kategorijas