Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tradīciju turpina savādāk

Didzis Bauers

2020. gada 3. jūlijs 00:00

6

Līgo svētku brīvdienās Ilzenē jau 17. reizi notika tradicionālais velobrauciens “Līkloči papardēs”. Organizatori pēc ilgām pārdomām lēma, ka tradicionālās 23. jūnija sacensības organizēs savādāk, bez kopējā starta un pulcēšanās. Visi, kuri gribēja, varēja marķēto 12 kilometru garo velotrasi veikt  piecas dienas – no 20. līdz 24. jūnijam, fiksējot savu rezultātu kādā no viedajām ierīcēm un rezultātu atsūtot organizatoriem. Sporta klasei bija jāmēro divi apļi.

Attaisnojas izvēlētais
formāts
Lai gan sākumā organizatorus māca šaubas par to, vai šis formāts būs dalībniekus pietiekami uzrunājošs, galarezultātā savu apliecinājumu par distances veikšanu iesūtīja 113 dalībnieki – gan tādi, kuri brauca, sportiskā azarta dzīti, gan tie, kuri trasi izbrauca tikai sava prieka pēc, nefiksējot rezultātu. Lai gan sacensību gars, protams, arī bija viens no velobrauciena aspektiem, tomēr galvenais uzsvars šogad bija uz tradīciju saglabāšanu un iespēju ikvienam  pacīnīties ar sevi šajā karstajā Jāņu laikā.
Rezultāti apkopoti “Līkloči papardēs” “Facebook.com” lapā. Tie vēsta, ka ātrākie trīs sportisti bija: Rolands Zarītis, kurš finišēja pēc 23 minūtēm 39 sekundēm, 2. vietu dalīja Andris Sniķeris un Ivars Lazdiņš dala 2. vietu ar 25 minūtēm 7 sekundēm.  4. vietā Ints Lērme, uzrādot 25 minūtes 42 sekundes.

Sacensības izdevušās
Velobrauciena “tēvs” un sacensību priekšnieks Viesturs Kazainis par šī gada sacensībām stāsta: “Šogad, kā jau vienmēr, bija mazi knifiņi, ko varējām labāk, ne vienmēr iet gludi. Kopumā bija mazs uztraukums, kā viss izdosies. Piecas dienas uzturēju kārtībā un pieskatīju “trasīti”, pašam šķiet, ka mūsu eksperiments beidzās ļoti veiksmīgi. Protams, ka sacensību epicentrs bija 23. jūnija rītā, kad sabrauca lielākais dalībnieku skaits – kādi 50 cilvēki. Bet sāka braukt jau 20. jūnijā, un pēdējos vēl redzēju 24. jūnijā, kad vēl izbraucām mēs, paši organizatori.”
Viņš atzīst, ka pasākums kopumā pilnībā attaisnojās un izdevās – par to liecina ne tikai pietiekami kuplais dalībnieku pulks, bet arī pozitīvās un uzmundrinošās atsauksmes no dalībniekiem, kuri arī šogad bija ieradušies no tuvākām un tālākām vietām.
“Ļoti priecājos par dalībnieku atsaucību. Jāuzteic Poļaku ģimene, no kuras pat mazākie dalībnieki veica distanci. Ierasto 200 dalībnieku vietā šogad 113, kas bija pašas optimistiskākās cerības, un tas ir ļoti labi. Šīs nebija klasiskas sacensības. Daudzi  nobrauca bez laika kontroles, dažiem gadījās ķibeles ar telefoniem, bet kā paši teica, galvenais - piedalīties. Tādēļ visi saņēma diplomus un izlozējām Santas Meleces sarūpēto pārsteiguma balvu no “Jaunzvirgzdiņu” pirtiņas. Nākamgad noteikti turpināsim tradīciju. Kad būs 20 gadu jubileja, tad arī domāsim,” saka V. Kazainis un pateicas organizatoru komandai - Santai Kazainei, Inesei Žīgurei un Ilzenes pagasta pārvaldei, īpaši  Gintam Rozenbergam.


Kategorijas