Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vidzemes slimnīcas komandu papildina 20 māsas palīgi

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 4. jūlijs 12:15

70

Šonedēļ Vidzemes slimnīcā improvizētā izlaidumā, ņemot vērā īpašo apstākļu ierobežojumus, 20 darbinieces saņēma dokumentu par māsas palīga kvalifikācijas apguvi Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sarkanā Krusta medicīnas koledžā (SKMK), "Alūksniešiem.lv" uzzināja aģentūrā Leta.

Vidzemes slimnīcas galvenā māsa Antra Kupriša uzsver, ka turpmāk Vidzemes slimnīcā pacientus aprūpēs tikai diplomētas māsas palīdzes. Vairākums no absolventēm jau strādāja slimnīcā, taču bez atbilstoša profesionālās kvalifikācijas dokumenta. Lai nebūtu jāzaudē ierastā darba vieta, darbiniecēm bija jāmācās valsts apmaksātā programmā, piebilda Kupriša.

Sadarbības līgums, ko 2017.gadā noslēdza Vidzemes slimnīca un RSU SKMK par studentu un izglītojamo profesionālo apmācību, paredz, ka teorētiskās mācības notiek koledžā Rīgā, bet prakses studenti iziet Vidzemes slimnīcā. Šo iespēju studēt tuvāk mājām un apvienot darbu ar mācībām augstu novērtēja visas absolventes, tāpat arī slimnīcas atbalstu, atmaksājot ceļa izdevumus, sacīja Brila.

Līdz šim RSU SKMK absolvējušas četras Vidzemes slimnīcas māsas palīgu grupas.

Kategorijas