Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Notiks piļu un muižu Vēsturisko parku un dārzu dienas

Leta

2020. gada 4. jūlijs 15:43

102

 Vēsturisko parku un dārzu dienās, kas noritēs šodien un rīt, piedalīsies 26 pilis un muižas no visiem Latvijas reģioniem, aģentūru LETA informēja "Latvijas Piļu un muižu asociācija".

Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētās Vēsturisko parku un dārzu dienas Latvijas pilīs un muižās notiks otro reizi, lai Latvijas sabiedrībā radītu labāku izpratni par kultūras mantojumu, veicinātu dārzu un parku izpēti, atjaunošanu un ilgtspējīgu izmantošanu, kā arī sekmētu vietējo tūrismu.

Kurzemē viesus gaidīs Dundagas pils, Durbes pils, Jaunauces pils, Jaunmoku pils, Kazdangas pils un muižas parks, Kukšu muiža, Spāres muiža, Tāšu muiža, Tiņģeres muiža un Ventspils Livonijas ordeņa pils, savukārt Zemgalē - Abgunstes muiža, Elejas muižas Tējas namiņš, Ērberģes muiža, Lielplatones muiža, Lielzalves muiža, Pālena muiža, Vecauces pils, Vecmēmeles muiža, Vilces muiža, Vircavas muiža un Zaļā jeb Zaļenieku muiža. Vidzemē apmeklētājiem atvērta būs Alūksnes pils, Cesvaines pilsmuiža, Krimuldas muiža un Ungurmuiža, bet Latgalē - Varakļānu muižas pils.

Interesenti varēs ne tikai apskatīt izstādes, muzeju ekspozīcijas, bet arī iepirkties stādu un labumu tirdziņos.

Kategorijas