Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Autotransporta direkcija izsludinājusi konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu četrās maršrutu tīkla daļās

Leta

2020. gada 6. jūlijs 14:36

118

Autotransporta direkcija izsludinājusi konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu četrās reģionālā maršruta tīkla daļās jeb lotēs, kurās uzvarētājs iepriekš netika izraudzīts, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone. Ņemot vērā, ka Iepirkumu komisija pieņēma lēmumu par uzvarētājiem 12 maršrutu tīkla daļās no kopumā 16, ir izsludināts starptautisks konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021. līdz 2030.gadam atlikušajās četrās maršrutu tīkla daļās - "Cēsis", "Limbaži, Sigulda", "Ogre, Aizkraukle" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni". 

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 17.augustam.

Plone skaidroja, ka atklāts konkurss par pakalpojumu nodrošināšanu lotē "Cēsis", "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", "Limbaži, Sigulda" un "Ogre, Aizkraukle" izsludināts atkārtoti, jo iepriekš visu pretendentu sagatavotie piedāvājumi neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām.

Kopējais maršrutu tīkla apjoms jeb autobusu nobraukums šajās četrās lotēs ir nedaudz virs 15 miljoniem kilometru gadā, bet autobusu nobraukums visās 16 daļās ir aptuveni 65 miljoni kilometru gadā.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā liecina, ka četrās lotēs kopā paredzamā līgumcena ir 106,68 miljoni eiro. Lotē "Cēsis" tā ir 25,89 miljoni eiro, lotē "Jēkabpils, Līvāni, Preiļi" - 27,96 miljoni eiro, lotē "Limbaži, Sigulda" - 33,24 miljoni eiro un lotē "Ogre, Aizkraukle" - 19,59 miljoni eiro. 

Jau ziņots, ka konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021.gada izraudzīti uzvarētāji 12 maršrutu tīkla daļās jeb lotēs no kopumā 16.

Tostarp lotē "Bauska" uzvarējusi AS "Nordeka", lotē "Daugavpils, Krāslava" - SIA "Daugavpils autobusu parks", lotē "Gulbene, Alūksne, Balvi" - apvienība AS "Nordeka" un SIA "Sabiedriskais autobuss", lotē "Jelgava, Dobele" - AS "Liepājas autobusu parks", lotē "Kuldīga, Saldus" - SIA "Sabiedriskais autobuss", lotē "Liepāja" - AS "Liepājas autobusu parks", lotē "Madona" - SIA "Tukuma auto", lotē "Pierīga" - apvienība AS "Liepājas autobusu parks", SIA "Sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka", lotē "Rēzekne, Ludza" - AS "Rēzeknes autobusu parks", lotē "Talsi, Tukums" - AS "Talsu autotransports" lotē "Talsi, Tukums", lotē "Valmiera, Valka, Smiltene" - apvienība SIA "Sabiedriskais autobuss" un Lietuvas "Vlasava" bet lotē "Ventspils" - AS "Talsu autotransports".

Pretendenti IUB ir iesnieguši 11 pārsūdzības par konkursa rezultātiem. Savukārt piecās lotēs, kur pārsūdzību nebija, tiks slēgti līgumi ar uzvarētājiem.

IUB lēmumu par reģionālo autobusu pārvadājumu iepirkumā iesniegtajām sūdzībām pieņems līdz septembra beigām. Ņemot vērā izskatāmās lietas sarežģītību un būtisko apmēru, lēmuma pieņemšanas termiņš pagarināts līdz septembra beigām.

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu reģionālajā autobusu maršrutu tīklā tiks vērtēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, kur cena veido 40%, bet tehniskais piedāvājums - 60%. Tehniskajā piedāvājumā tiks vērtēts autobusu vecums; pieejamības nodrošināšana personām ar funkcionāliem traucējumiem; autobusa tehniskais aprīkojums; pakalpojumu sniegšanas kvalitāte un drošība, piemēram, videonovērošana, kas fiksē autovadītāja veiktās darbības, un GPS; papildu bonusi, piemēram, bezskaidras naudas norēķini u.c.

Kategorijas