Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nebūt pārgalvīgiem uz ceļa un ielās

Liene Andersone-Kolosova

2020. gada 6. jūlijs 14:57

52

Valsts policija (VP) aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, neapdraudēt sevi un apkārtējos – tas ir nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums.

Tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām,  informē Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.
VP sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Drošas braukšanas skolu ir uzsākusi satiksmes drošības kampaņu “Agresīva braukšana atstāj rētas”. Kampaņa tiek finansēta no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem.

VP, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek noformēti protokoli par pārkāpumiem, kas saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu. Ne visos pārkāpumu izdarīšanas brīžos policijas ekipāža var to konstatēt un materiālu ierakstīt ar videoreģistratora palīdzību, taču citos gadījumos informāciju sniedz iedzīvotāji un pašvaldības policija.

Taču nereti videoierakstus par agresīviem braucējiem un tā saucamajiem “driftotājiem” iesniedz uzņēmumi, kā teritorijās pārkāpumi ir notikuši, vai pašvaldības policija, kā kamerās tas fiksēts. Videoliecības ir par apzinātas sānslīdes radīšanu, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu, vairāku tādu citu citam sekojošu  ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu.
Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par agresīvu braukšanu uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro.

Tāpat par šo pārkāpumu pienākas seši soda punkti, un, sakrājot kopumā astoņus punktus, vadītājam ir jāapmeklē korekcijas grupu nodarbības.


Kategorijas