Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lai palīdzētu bērniem ar kustību traucējumiem, iedzīvotāji apēduši 104 081 kukulīšus maizes

Liene Zarečanska

2020. gada 6. jūlijs 17:53

37

Jūnijā tika noslēgta labdarības akcija, kuras mērķis bija atbalstīt bērnu rehabilitācijas centru “Poga”, šoreiz palīdzot bērniem agrīnās rehabilitācijas programmā “Podziņa” attīstīties atbilstoši savam vecumam un spējām no dzimšanas brīža līdz 5 gadu vecumam. Divu mēnešu laikā akcijas ietvaros “Maxima”  veikalos iedzīvotāji iegādājušies 104081 Fazer Dzīvā maizes kukulīšus, tādējādi, saziedojot 2396,34 eiro bērnu rehabilitācijai.
 
Akcijas laikā no katra nopirktā “Fazer Dzīvā” maizes kukulīša divi centi tika novirzīti agrīnās rehabilitācijas programmai “Podziņa” un saziedotie līdzekļi palīdzēs apmaksāt 119 nodarbības bērniem ar kustību traucējumiem šīs programmas ietvaros.

“Ņemot vērā to, ka katrs bērns ir īpašs un katram bērnam ir savs dienas ritms, rehabilitācijas programma tiek pielāgota individuāli. Rehabilitācijas komandā darbojas vairāki speciālisti – bērnu neirologs, fizioterapeits, rehabilitalogs un ergoterapeits. Nepieciešamības gadījumā tiks rekomendēti arī citi speciālisti, kā mikrologopēds, uztura speciālists, ortopēds u.c. Pirmajā tikšanās reizē visi speciālisti bērniņu apskata un izmeklē kopā, tādējādi speciālistiem ir kopīgs redzējums un kopīgi mērķi, kā strādāt bērna labā. Katrs terapeits izmanto savā darbā metodes, kas visefektīvāk palīdzēs īstenot terapijas mērķus. Papildus jau zināmajām fizioterapijas metodēm, nodarbībās tiks pielietotas lietišķās kinezioloģijas un kraniosakrālās terapijas tehnikas”, atklāj rehabilitācijas centra “Poga” dibinātāja Rūta Dimanta.

“No drošas un ierastas vides bērns piedzimstot nokļūst vietā, kur visas sajūtas ir jaunas un nepieredzētas. Bērnam ir jāiepazīst jaunas skaņas, smaržas un jāizzina apkārtējā vide. Dažreiz grūtniecības laikā pārciestu slimību, dzemdību traumu vai dažādu saslimšanu dēļ, ir mazulīši, kuri neattīstās atbilstoši savam vecumam. Vecākiem ir smagi noskatīties, kā bērniņš neveļas, nesēž vai nesāk staigāt. Mediķi atzīst, ka svarīgi sniegt palīdzību pēc iespējas agrāk. Sirsnīgs paldies visiem iedzīvotājiem, kas tik aktīvi iesaistījušies šajā labdarības akcijā, jo agrīna rehabilitācija bērniem līdz 5 gadu vecumam var dot ļoti daudz viņu attīstībā,” turpina R. Dimanta.

“Fazer esam patiesi priecīgi par ilggadējo draudzību, kas mūs vieno ar rehabilitācijas centru “Poga”. Tādēļ, lai nosvinētu mūsu draudzību, Fazer Dzīvā maizes saimei esam pievienojuši jaunu īpaši  “Pogai” veltītu Fazer Dzīvā maizi ar īpašu iepakojumu. Tas ir radīts, domājot par mazajiem pacientiem un vēlot veiksmīgu atlabšanas procesu. Tagad pircējiem ir iespēja iegādāties savu iecienīto Dzīvā maizes kukulīti un zināt, ka tādējādi tie dara arī labu darbu, palīdzot mazajiem “Pogas” pacientiem ceļā uz atlabšanu. Vēlamies pateikties katram pircējam, kas aktīvi piedalījās ziedošanas akcijā, jo bez jūsu palīdzības mums tas nebūtu izdevies,” stāsta “Fazer Latvija” mārketinga vadītāja Zane Bērziņa.

"Par spīti  pēdējo mēnešu izaicinājumiem, kas skāruši ne tikai Latviju, bet visu pasauli, mēs turpinām atbalstīt bērnus, kam ikdienā  nepieciešama  kvalitatīva rehabilitācija.  Šis gads katram no mums uzskatāmi  atgādināja, cik svarīga ir sabiedrības veselība un atbalsta sniegšana līdzcilvēkiem, tāpēc īpaši novērtējam uzņēmuma “Fazer” iniciatīvu radīt  īpašu rehabilitācijas centram “Poga” veltītu Dzīvā maizi. Strādājot roku rokā  arī turpmāk varēsim sasniegt vēl vairāk, kopīgiem spēkiem palīdzot tiem, kam tas ir īpaši nepieciešams,” uzsver “Maxima Latvija” mārketinga departamenta direktore Gundega Laugale.

Arī pēc labdarības akcijas noslēguma katrs iedzīvotājs var turpināt darīt labu darbu, palīdzot “Pogas” pacientiem, jo no katra “Maxima” veikalos nopirktā Fazer Dzīvā maizes kukulīša ar īpašo “Pogas” dizainu 10 centi tiks ziedoti bērnu atlabšanai rehabilitācijas centrā “Poga”.

Kategorijas