Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāk vasaras sezonu

Didzis Bauers

2020. gada 10. jūlijs 11:07

46

Pēc lielā pārtraukuma sporta dzīvē Lizumā aizvadītas suņu sporta sacensību vasaras sezonas pirmās sacīkstes kinologiem “Lizums 2020”. Uz starta stājās 23 kinologi ar saviem četrkājainajiem draugiem. Dalībnieki sacentās trīs posmos – piesaukšanā, šķēršļu joslā un aizturēšanā vai mantiņas atnešanā. 


“Varēja redzēt, ka sportisti pēc lielā pārtraukuma ir mazliet apjukuši, stresā un nav sen skrējuši, kas neļāva uzreiz ieiet sportiskajās sliedēs. Reizēm kāds sportists aizskrien garām šķērslim, aizmirst vai aizskrien ne tur. Sacentāmies, kā ierasts, visās piecās grupās: jaunākajā un vecākajā grupā profesionāļiem, iesācēju grupā, mazu suņu auguma grupā un grupā “Bērns ar suni”,” stāsta Alūksnes kinoloģiskās biedrības “Remis” priekšsēdētājs Agris Naglis. Viņš arī priecājas, ka biedrībai ir piepulcējušies citu novadu sportisti. Tagad to pārstāv Raivis Podrezovs jaunākajā grupā, Sergejs Pranckuns un Andrejs Priede vecākajā. Raitis Seņko ir atsācis šogad startēt iesācēju grupā. Skrien Elīna Akmentiņa un Lāsma Teterovska, jūrmalnieks Kārlis Smiltēns, šogad debitē gulbeniete Amanda Pastare un mūsu pašu Solvita Nikolajeva, maza auguma suņu grupā Ieva Krevica un Ilze Egle, kā arī Rita Hofmane no Gulbenes, kura pārstāv biedrību jau otro gadu. Sanija Podrezova, Inese Krevica un Gustavs Smiltēns no Jūrmalas startē grupā “Bērns ar suni”.
Visu trīs posmu rezultātu kopvērtējumā Raivis Podrezovs ar Rokiju pārliecinoši izcīnīja uzvaru jaunākajā grupā profesionāļiem. Sergejs Pranckuns ar Nordu uzvarēja vecākajā grupā, kamēr Andrejs Priede ar Rondu – 2. vietā. Iesācēju grupā Raitis Seņko ar Marko ceturtais, Elīna Akmentiņa ar Rendu un Lāsma Teterovska ar Iso kopvērtējumā nekvalificējās sportiskas neveiksmes dēļ, noteikti paveiksies nākamajās sacensībās. Jūrmalnieks Kārlis Smiltēns ar Arfu 3. vietā, Solvita Nikolajeva 5. vietā, kamēr Amanda Pastare 6. vietā. Maza auguma suņu grupā Ilze Egle ar Bolo Fliboun izcīnīja 1. vietu, Ieva Krevica ar Boniju 4. vietā, Rita Hofmane ar Šeilu 3. vietā. Grupā “Bērns ar suni” Sanija Podrezova izcīnīja 2. vietu, Inese Krevica 3. vietā, Gustavs Smiltēns 4. vietā. Piedalījās sportisti arī no Valkas un Madonas.


“Bija patiess prieks pēc ilgāka laika tikties arī sacensībās, bija lieliski laika apstākļi, kas piepalīdzēja, jo uzlija lietus, kas ļāva visiem atveldzēties. Sakarā ar ierobežojumiem trenējamies mazāk, kad tos atcēla, atsākām. Suņi ir pieraduši, varbūt pašiem saimniekiem bija stresiņš. Rezultāti, manuprāt, ir normāli, sportiskais līmenis nav krities, ir lietas kas jāpieslīpē. Ieiesim sportiskajā ritmā, viss būs kārtībā. Tagad gatavojamies nākamajām sacensībām. 4. jūlijā brauksim uz Latgali – Līvāniem, šovasar visas ieplānotās sacensības notiks mazliet intensīvāk,” stāsta A. Naglis.


Kategorijas