Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes basketbolistes gūst vērtīgu pieredzi sporta nometnēs

Ilze Bogdanova

2009. gada 19. augusts 10:04

1375

Alūksnes jaunās basketbolistes nupat atgriezušās no sporta nometnes Igaunijā, kur laikā no 29.jūlija līdz 16.augustam noslīpēta sportiskā meistarība un gūta vērtīga pieredze, uzsākot jauno sezonu.

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbola treneris Juris Iesalnieks atklāj, ka minētajā laika periodā norisinājušās divas atsevišķas nometnes. Abas no tām notikušas Haanju pašvaldībā esošajā Kurgjarvē un ilgušas apmēram desmit dienas. Pirmajā nometnē, kas sākās jūlija beigās un beidzās augusta pirmajā nedēļā, piedalījās desmit jaunākās basketbola grupas audzēknes, kas turp devās trenera Daiņa Ļeļeva vadībā. Savukārt uzreiz pēc tam stafeti pārņēmis J.Iesalnieks, kas nometnē piedalījies ar 15 vecākās grupas meitenēm un puišiem. Pavisam nometnē trenējušies apmēram 50 basketbolisti, no kuriem vairums bija igauņu sportistu, kā arī vairāku citu sporta veidu pārstāvji, kuru kopējais skaits sasniedzis divus simtus.

Brīvajā laikā – sacensības


Abās nometnēs liela uzmanība veltīta dalībnieku fiziskajai sagatavotībai, tāpēc rīta rosmes aizritējušas fitness trenera vadībā. Dienas turpmākajā gaitā aizvadīti divi vairāku stundu ilgi treniņi basketbola laukumā. Savukārt vakarpuse veltīta brīvā laika aktivitātēm, kas tika organizētas kā sporta sacensības stafešu, viktorīnu un individuālo disciplīnu veidā. Labus rezultātus tajās uzrādījis Kaspars Paegle, kurš ieguva 1.vietu viena kilometra un 3.vietu jūdzes skrējienā. Labāko trijniekā pēc viena kilometra distances mērošanas iekļuva arī Artūrs Kļaviņš un Eva Paringa, kuri savās vecuma grupās ieguva attiecīgi 3. un 2.vietu.

Labāk sagatavojušies sezonai

Tiesa, kā jauniešu lielāko ieguvumu J.Iesalnieks min iespēju izbaudīt īstas sporta nometnes auru. „Tagad mēs pavisam noteikti esam labāk sagatavojušies tām sacensībām, kurās plānojam piedalīties jaunajā sezonā,” viņš saka. Nozīmīgu lomu nospēlējusi šāda veida nometnēm piedienošā disciplīna, kas ļāvusi jauniešiem atskārst, cik būtiski ir ievērot vienmērīgu dienas režīmu, lai sasniegtu pēc iespējas labāku fizisko formu un augstākus rezultātus. Lai gan striktais treniņu process nav bijis no vieglajiem un dienas izskaņā vienīgais, kas jauniešus interesējis, bijis naktsmiers, mājās viņi, pēc trenera teiktā, atgriezušies gandarīti un ar labām atsauksmēm par pieredzēto.

Līdzīgas nometnes – arī puišiem

Jāpiebilst vien, ka pie iespējas piedalīties šajās nometnēs Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbolisti tikuši ar projekta „Pārrobežu bumbas” starpniecību. Šis projekts tiek īstenots pārrobežu sadarbības Igaunija – Latvija ietvaros un tā mērķis ir popularizēt bumbu sporta veidus pierobežā, radot nepieciešamos apstākļus veselīga dzīvesveida un sporta aktivitāšu piekopšanai. Kaut gan šoreiz nometņu mērķauditorija bijušas meitenes, J.Iesalnieks norāda, ka rudens pusē gaidāms līdzīgs pasākums puišiem. Vēl projekta laikā paredzēts rīkot atsevišķu basketbola turnīru, kā arī apmācības tiesnešiem.

Kategorijas