Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ūdensmotociklu sacensības Alūksnē kļuvušas par tradīciju

Agita Auziņa

2009. gada 15. augusts 18:34

1115

Nu jau par neatņemamu vasaras sastāvdaļu Alūksnē ir kļuvušas ūdensmotociklu sacensības. Lai gan Latvijas čempionāta 3.posmā ūdensmotocikliem, kas norisinājās sestdien, nepiedalījās neviens alūksnietis, sacensības tik un tā pulcēja lielu atbalstītāju pulku – gan alūksniešus, gan pilsētas viesus.

Sacensības Alūksnē piedalījās nedaudz vairāk kā 20 dalībnieki. Viņi startēja sešās klasēs - Ski GP, Ski Stock, Ski Ladies Limited, Ski Beginners, Runabout, Runabout Beginners. Sacensības notika tā dēvētajā krosa disciplīnā, kur braucēji sacenšas ūdenī izveidotā trasē. Sacensību pamatprincips ir ļoti līdzīgs motokrosam un uzvar tas, kurš pēc vairākiem nobrauktiem apļiem pirmais sasniedz finiša līniju.

No motokrosa uz ūdensmotocikla

Ski GP klasē 1.vietu ieguva Jānis Uzars, 2.vietu – Martin Kaldoya, 3.vieta – Dins Jonass. Ski Stock klasē nepārspēts bija Jānis Uzars, aiz sevis atstājot 2.vietas ieguvēju Lieni Alleri un 3.vietas ieguvēju Hendrik Pindmaa Sieviešu klasē Ski Ladies Limited 1.vieta Lienei Allerei, 2.vieta – Elgai Uzarei. Ski Stock iesācēju klasē 1.vieta Valērijam Kuzminam, 2.vieta – Anatoliy Voishchev, bet 3.vieta – Kaspars Žūriņš. Runabout iesācēju klasē 1.vieta Mārim Vanagam, 2.vieta – Dmitri Jemeljanov, 3.vieta – Jānis Pundurs. Runabout Beginners klasē 1.vietu izcīnīja Nellija Šlēgelmilha, 2.vieta – Māris Vanags, 3.vieta – Aleksander Sippo.

Gulbenietis Valērijs Kuzmins ir gandarīts par savu pirmo startu un uzreiz jau iegūto 1.vietu. Puisis iepriekš ir piedalījies motokrosa sacensībās. “Ar ūdensmotocikliem mani “saslimdināja” tētis Aleksejs, viņš piedalījās sacensības, bet pēc gūtās traumas uz kādu laiku viņam par startiem jāaizmirst. Tāpēc arī nolēmu pamēģināt es. Izdevās veiksmīgi un domāju turpināt trenēties abos sporta veidos, ”

Ezera ūdens ir īpatnējs

“Šīs sacensības man tik ļoti patīk tamdēļ, ka beidzot man Alūksnē ir izdevies uzvarēt un vispār kāpt uz pjedestāla. Līdz šim man Alūksnē nebija īpaši veicies. Trīs gadus atpakaļ pirmo reizi te startējot es nošķīlu motociklu, bet pagājušajā gadā dabūju sodu. Ir liels prieks par šīm sacensībām,” stāsta Nellija Šlēgelmilha. Sportiste atklāj, ka Alūksnes ezera ūdens esot īpatnējs, viņai tas nepatīk. “Ūdens ir ciets un neparedzams. Man pret šo ūdeni ir izveidojusies bijība,” smej Nellija un steidz piebilst, ka Alūksnē kā vieta esot skaista – sakopta un iekopta. Viņai esot vienmēr prieks braukt uz šejieni.

 

Vairāk foto

Kategorijas