Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauno studiju atklāj ar koncertu

Ilze Bogdanova

2009. gada 14. augusts 11:27

1310

Šonedēļ, durvis apmeklētājiem vērusi „Ritma un Mākslas studija”, kas turpmāk jebkura vecuma interesentiem piedāvās ar mūziku, mākslu un dejām saistītu prasmju apgūšanu.

Studijas oficiālā atklāšana notika sestdien koncerta veidā. Tajā uz skatuves kāpa paši pedagogi, lai parādītu, ko tad īsti viņi māk un ko var iemācīt citiem. Starp sanākušajiem klausītājiem bija jaunieši, ģimenes ar bērniem, kā arī cilvēki gados. Tik dažādu paaudžu amplitūda izvēlēta par studijas mērķauditoriju, jo, kā iepriekš atzina „Ritma un Mākslas studijas” vadītāji Mārcis Kalniņš un Rita Staune – tā būs vieta, kur tikties mūzikas un mākslas mīļotājiem bez vecuma ierobežojuma.

Priecē jauniešu iniciatīva

Daļai koncerta apmeklētāju tā kļuva par iespēju pavadīt sestdienas pēcpusdienu, apmeklējot kārtējo bezmaksas pasākumu. Savukārt citus atnākt uz to mudinājusi interese. „Es desmit gadus strādāju Rezakas mūzikas ģimnāzijā. Cik sapratu, šeit būs kaut kas līdzīgs, tāpēc gribēju uzzināt, kas tieši tas būs,” saka Mārīte Liepiņa. Viņa pauž prieku, ka Alūksnē ir cilvēki, kas kaut ko dara un nebaidās riskēt. „Cerams, tas ieinteresēs arī citus pilsētas jauniešus sākt nodarboties ar kaut ko lietderīgu un sirdij tīkamu, tāpēc – lai viņiem izdodas!” Līdzīgu uzskatu pauž arī Sergejs Soročinskis. „Esmu pateicīgs šiem cilvēkiem, jo varbūt, pateicoties viņiem, jaunatne beidzot sāks saprast, kas ir īstas vērtības, nevis bezmērķīgi klīdīs apkārt,” viņš saka.

Uzteic dažādo jomu apvienošanu


Pasākuma apmeklētāja Daina Rudzīte uzteic studijas iniciatoru drosmi. Uzsākt kaut ko jaunu un nebijušu esot riskanti pat parastā situācijā, par krīzes apstākļiem nemaz nerunājot. Tāpat viņa norāda, ka pilsētā jau sen vajadzējis alternatīvo piedāvājumu, kas ne tik daudz saistīts ar profesionālu ievirzi, cik pašam tīkamu brīvā laika pavadīšanas veidu. „Ticu, ka šeit viņiem būs vieglāk mācīties un ātrāk nonākt pie atziņas, ka kaut kas sanāk,” saka D.Rudzīte. Savukārt alūksniete Dārta Veismane kā studijas lielāko plusu min dažādu jomu apvienošanu. „Esmu gājusi gan mūzikas, gan mākslas skolā, bet šeit tas viss ir salikts kopā plus vēl modernizēts, lai jauniešiem patiktu un lai būtu nevis tā, ka vecāki spiež viņus kaut ko apmeklēt, bet ka paši jaunieši plijas virsū – es gribu!”

Kategorijas