Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gatavojas cīņai par iekļūšanu izlasē

Ilze Bogdanova

2009. gada 10. augusts 09:20

1130

Vasara biatlonistiem nav aktīvākā sacensību sezona, taču intensīvi treniņi norit arī šajā gadalaikā. Sevišķi nozīmīgi tie ir šogad, jo līdz brīdim, kad izšķirsies jautājums par Latvijas izlases sastāvu dalībai nākamā gada februārī paredzētajām Ziemas Olimpiskajām spēlēm, atlikuši vairs daži mēneši.

No alūksniešiem uz iekļūšanu olimpiskajā komandā pretendē pieci sportisti: Kristaps Lībietis, Jānis Pleikšnis, Gints Rozenbergs, Oskars Muižnieks un Andrejs Rastorgujevs. Bijušais biatlonists Intars Berkulis, kurš palīdz puišiem ar treniņu grafika sastādīšanu un konsultācijām, atzīst, ka iespējas iekļūt izlasē ir ikvienam no viņiem. „Ja Ilmāram Bricim ir dota „zaļā gaisma” un viņam vieta komandā jau garantēta, tad es uzskatu, ka par pārējām četrām vietām jebkurš no mūsējiem ir spējīgs cīnīties,” viņš saka. „Viss pārējais atkarīgs no puišiem pašiem – cik nopietni viņi tai lietai pieies un kā noskaņosies.” Visi sportisti atlasei gatavojas pašu spēkiem tepat, Alūksnes biatlona un slēpošanas bāzē „Mežinieki”. Vienīgais izņēmums ir K.Lībietis, kas, ņemot vērā iepriekšējās sezonas rezultātus, guvis finansiālu atbalstu un iespēju trenēties valsts izlases trenera Vitālija Urbanoviča vadībā.

Fizisko kondīciju pārbauda valsts čempionātā
Pirmie trīs atlases starti tiks aizvadīti Skandināvijas valstīs novembra beigās, bet pārējie – īsi pirms Ziemassvētkiem tepat, Latvijā. Lai gan, ka līdz „īstajai” atlasei vēl jāgaida, tomēr Latvijas Biatlona federācija kā obligātu nosacījumu izvirzījusi, ka ikvienam olimpiskās komandas pretendentam jāpiedalās Latvijas čempionātā vasaras biatlonā.
Nupat aizvadīta sacensību pirmā kārta, kurā labākos rezultātus uzrādīja individuālajā distancē K.Lībietis (2.vieta). Pārējie izlases kandidāti ierindojās šādās pozīcijās: G.Rozenbergs – 4.vieta, A.Rastorgujevs – 5.vieta, O.Muižnieks – 7.vieta, J.Pleikšnis – 9.vieta. Sprinta disciplīnā ātrākais bija pieaugušo grupas debitants A.Rastorgujevs. Viņam pieder ātrākais laiks četru kilometru garajā distancē – 16:20 minūtes, kas tuvāko sekotāju ļāvis apsteigt par pusminūti. K.Lībietis, G.Rozenbergs un O.Muižnieks ieguva attiecīgi 3. – 5.vietu, bet J.Pleikšnis nestartēja.

Malā nepaliek arī jaunākie sportisti
I.Berkulis norāda, ka Latvijas čempionāts ir vienīgās vasaras biatlona sacensības, kurā puiši startēs. Tā kā dalība sacensībās jāfinansē no pašu kabatas, tad pagaidām apspriesta iespēja doties vēl tikai uz Pasaules čempionātu Vācijā. Tas plānots septembra pēdējā nedēļā, taču arī šīs sacensības esot uz jautājuma zīmes.
Jāpiebilst, ka Latvijas čempionāta vasaras biatlonā pirmo kārtu aizvadīja virkne jauno biatlonistu trenera Sergeja Sverčkova vadībā. Individuālās distances labāko trijniekā iekļuva Krišjānis Meirāns (3.vieta A grupā), Juris Priede (3.vieta junioru grupā), kā arī Vladislavs Nedaivodins un Ingus Deksnis (1. un 2.vieta C grupā). Otrā - noslēdzošā kārta - Latvijas čempionāta vasaras biatlonā paredzēta septembra pirmajā pusē Madonā.

Kategorijas