Aluksniesiem.lv ARHĪVS

„Vaidavas kauss” – sportisks azarts lieliem un maziem

2009. gada 4. augusts 12:26

1191

Svētdien Apes mototrasē kārtējo reizi notika „Vaidavas kausa” izcīņa Kalnu divriteņu (MTB) maratonā.  Tās  vienlaicīgi bija arī PHILIPS MTB maratona trešās, noslēdzošās sacensības. Dažādās vecuma un meistarības  grupās,  uz starta stājās  kopskaitā  vairāk kā 400 sportisti.   No tiem 52 kilometru distancē  devās 230 dalībnieki.

Elites grupā 52 kilometrus visātrāk pieveica TREK komandā startējošais igaunis Kaspars Austa (Caspar Austa), nākošajās vietās Raivis Zīmelis un Jānis Ozols. Uzvarētājs, kurš šobrīd ir viens no visstiprākajiem Baltijas velosportistiem, pēc finiša dalījās iespaidos, ka  viņam  šīs sacensības bijušas  ļoti interesantas. „Ape vispār ir laba vieta riteņbraukšanas treniņiem un sacensībām,” viņš apliecināja.


Nopietnākās distances veicējus  Drusku pilskalna virsotnē  sagaidīja skatītāji. Sacensību uzvarētājs K.Austa bija pirmais arī šajā starpfinišā, par saņemot speciālbalvu no SIA „Krāces” un Artūra Dukuļa. Sievietēm Elites grupā uzvarētāju trijnieks bija šāds: Lelde Tipāne, Māra Leitāne, Ingrīda  Šmite. No pašmāju sportistiem 52 kilometrus garo distanci veica vien daži. Labākie no viņiem – Atis Šaicāns (Zeltiņi), kurš junioru grupā uzrādīja piekto ātrāko laiku, un ilzenietis Viesturs Kazainis, kurš senioru grupā ieguva 10.vietu.


Veiksmīgs starts pašmāju jaunajiem sportistiem


Tā kā ne visiem ir  pa spēkam garais  maratons, organizatori  piedāvāja veikt arī īsāku un vieglāku – 31 kilometru garu  distanci. Tajā  par  uzvarētājiem kļuva Matīss Vīksne, Gints Skudriņš un  Mārtiņš Vīksne. Šajā distancē devās  daudzi Alūksnes un Apes novada riteņbraucēji. Labus rezultātus savās grupās uzrādīja Rolands Zarītis un Reinis Semjonovs (pārējos rezultātus skatīt mājas lapā www.trek-kauss.lv).
Atbilstoši saviem spēkiem  nelielas  distances veica bērni līdz 12 gadu vecumam, no kuriem pilnīgi visi kāpa pēc balvām uz goda pjedestāla! Patīkami, ka ātrāko vidū bija daudz Alūksnes un Apes novada jauno sporta draugu. Renārs Jakovļevs un Alise Kazaine savās  grupās uzvarēja, bet Renārs Karro bija trešais. Arī kopvērtējums mūsu mazajiem veiksmīgs: kaut arī piedalījušies tikai  divos no trijiem maratona  posmiem, diviem no viņiem – Alisei Kazainei un Dāvim Korsītim – iegūtas 1.vietas, bet Asnate Korsīte kļuvusi par 2.vietas ieguvēju.


Trase – pa lauku ceļiem, kalniem un ūdeni


Sacensību dalībnieki, tāpat kā  līdzjutēji, bija priecīgi  gan par patīkamo laiku, gan arī   par pašām  labi noorganizētajām sacensībām. Daudzveidīgu, kalniem un ūdeņiem bagātu  trasi, kura atkal bija  izveidota citādāka nekā  iepriekšējās, bija izveidojuši Mairis Levans, Jānis Baltaisbrencis un Raimonds Kleinbergs. Kā  pēc finiša apgalvoja kāds  sacensībām „pēdējos spēkus” atdevis igauņu riteņbraucējs: „Labākā trase pasaulē!…”.  To, ka trase bijusi tiešām smaga, pierādīja arī dažas traumas, kad bija nepieciešama mediķu palīdzība.


Sportistiem  tika nodrošināts  arī bezmaksas serviss – tehniskā velosipēdu apkope pirms starta.  Ēdieni un dzērieni sportistus sagaidīja  divās trases vietās, kā arī sātīgas  pusdienas pēc finiša.  Darbojās  dušas un velosipēdu mazgātuve. Sacensības attaisnoja arī savu SPA nosaukumu: gan  trasē pie Kalekaura ezera, gan arī pēc finiša  tika piedāvātas savdabīgas pirtis relaksācijai. Visu dienu par dalībnieku informētību gādāja atraktīvais komentētājs Guntis Kozilāns, kurš īpašu vērību piegrieza mūsu vismazākajiem topošajiem velomaratonistiem, intervējot katru no viņiem. Neizpalika arī tradicionālā loterija. Tās  galveno balvu – TREK velosipēdu – laimēja  jaunlaicenietis Alvis Kaktiņš.

 Vairāk foto

Kategorijas