Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velomaratona noslēgums – Apē

2009. gada 30. jūlijs 10:44

478

Svētdien, 2. augustā, pulksten 12:00 Apes mototrasē notiks PHILIPS MTB Maratona trešais, noslēdzošais posms. Šīs solās būt ļoti interesantas sacensības gan profesionāliem sportistiem, gan cilvēkiem, kas vēlas pavadīt saturīgu nedēļas nogali, sportojot kopā ar ģimeni.

Latvijas kalnu riteņbraukšanas (MTB) seriāla PHILIPS MTB Maratons, otrais (neoficiālais) nosaukums ir MTB SPA. Ne tikai tāpēc, ka sacensības notiek Smiltenē, Pļaviņās, Apē (SPA), bet arī tāpēc, ka šajās sacensībās ikviens var gūt pozitīvas emocijas, atpūsties no ikdienas darbiem un sajust Latvijas dabas burvību. Bez tam Apē (pirmo reizi Eiropā!) MTB sacensību laikā dalībniekiem būs pieejama pirts, kas dalībniekus gaidīs jau trases 7. kilometrā.  

Tāpat kā citos PHILIPS MTB Maratona posmos sacensību dalībniekiem būs iespēja piedalīties 30 km (Maratons 30 un Atvērtā klase) vai nopietnākajā - 52 km garā braucienā. Savukārt 3- 12 gadus vecie bērni veiks 50 - 800 garas distances.

 

PHILIPS MTB Maratoni starp citiem izceļas ar to, ka pie patīkamām balvām tiek pilnīgi visi bērnu brauciena dalībnieki, bet garo distanču dalībnieki izlozē vairākas vērtīgas balvas.  Galvenā balva izlozē - TREK velosipēds 300 Ls vērtībā!

 

Sagaidāms, ka sportiskais azarts Apē būs augsts, jo sacensības pulcēs labākos Latvijas riteņbraucējus. Sacensībām pieteikušies arī spēcīgākie MTB braucēji no Igaunijas un Lietuvas.

Dalībnieku pieteikšanās, reģistrācija un numuru izsniegšana starta vietā notiks no pulksten 9.00 līdz 11.00. Šajā laikā organizatori piedāvās arī notestēt jaunākos TREK un Gary Fisher velosipēdu modeļus!

 

Garākās distances - 52 kilometru trases - veicēji startēs pulksten 12:00. Tie, kuri izvēlēsieties braukt 30 km distanci, startēs pulksten 13:20, bet bērnu brauciens notiks uzreiz pēc 52 km brauciena starta - pulksten 12:15. Gan starts, gan finišs būs Apes mototrasē. Toties distance vedīs ne vien pa Apes lauku teritoriju, bet arī pa Veclaicenes stāvajiem pauguriem, kā arī nedaudz pa Jaunlaicenes teritoriju. Plānots viens maršruta posms arī Igaunijā, vairākus gleznainos Peļļu - Kornetu ezerus apbraucot pa to ziemeļu krastu. Ar lentām un norādēm marķētā trase vedīs pa dažāda seguma ceļiem, kā arī pa meža takām.

 

Garākās distances „skatītāju punkts" būs Drusku pilskalnā , kur 52 kilometrus braucošie sportisti būs gaidāmi, sākot no pulksten 13.00. Pilskalnā (kura augstums 247 metri virs jūras līmeņa) būs arī starpfinišs, kura uzvarētāju gaida SIA „Krāces" speciālbalva. Otrs „Skatītāju punkts" būs arī Grūbē pie HES tilta, kur abu garo distanču veicējus varēs redzēt laikā no 14 .00 līdz 16.00.

 

Skatītāji tiek aicināti distancē daudzos velobraucējus uzmundrināt, kā arī, pēc patīkamās mūspuses tradīcijas, arī pacienāt ar kādu veldzējošu dzērienu vai cienastu no saviem dārziem...

 

MTB Maratona 52 km finišs sagaidāms Apes mototrasē ap pulksten 13.50, bet laikā no pulksten 14.00 līdz 14.20 tur ieradīsies tie sportisti, kas startējuši MTB Maratona 30 kilometru un Atvērtajā klasē.

 

Paredzams ka 16:00 notiks apbalvošanas ceremonija.

 

Sacensību organizatori ir biedrība "Motoklubs Ape", SIA Velosport , kā arī www.trekveikals.lv, kas dalībniekiem piedāvās pirmsstarta veloservisu. Savukārt distancē dalībniekus sagaidīs uzkodas, atspirdzinoši dzērieni, pēc finiša - velomazgātuve.

 

Vairāk informācijas, bilžu galerija un pieteikšanās: www.trek-kauss.lv

Kategorijas