Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šķeļ Alūksnes ezera viļņus (Ir video)

Līga Vīksna

2009. gada 21. jūlijs 13:02

2714

Ūdens motosporta sacensības noritēja bez būtiskiem starpgadījumiem
Pagājušās nedēļas nogalē uz Alūksnes ezera notikušajās ūdens motosporta sacensībās Formula R 1000 laivu klasē Eiropas čempionāta posmā uzvarēja vācietis Peters Heibuhs. Savukārt Baltijas valstu atklātajā čempionātā no Alūksnes "Nord Ost" komandas godalgotas vietas izcīnīja Normunds Sniķers (RN 2000) un Ivo Egle (JT 250).

Eiropas čempionātā no alūksniešiem startam bija gatavojies Andris Musts, bet diemžēl jau iesildīšanās aplī dalība arī beidzās laivas dzinēja tehniska defekta dēļ. "Nord Ost" pārstāvis Armands Musts alūksniešu sniegumu Baltijas čempionātā vērtē atzinīgi. "Pērn šajā čempionātā uz goda pjedestāla kāpa Andis Čikulis un Andris Musts, šogad - Normunds un Ivo, bet šogad esam pakāpušies augstāk. Arī S 550 klasē, kur ir liela konkurence, rezultāti šogad ir labāki. Reinis varēja iebraukt arī pirmajā trijniekā, ja laiva pēc dalības Pasaules kausa posmā nebūtu tik būtiski cietusi. Domāju, ka sacensības ir izdevušās, jo daudzi arī šoreiz uzsvēra, ka alūksnieši māk organizēt sacensības augstā līmenī. Lai cik arī būtu finansējuma, arī nākamgad šīm sacensībām Alūksnē jānotiek," vērtē A.Musts. Komandu vērtējumā šajās sacensībās "Nord Ost" palika 4.vietā. 1.vieta - "Mēmeles sports" no Bauskas, 2.vieta - "UPB Energy" no Liepājas, 3.vieta - klubam "Jūrmala".  

Īpašas aizvadītās sacensības bija Sniķeru ģimenei. Dēls Normunds startē jau vairākus gadus, bet tēvs Gatis tieši Alūksnē startēja atkal pēc ilga pārtraukuma, atzīmējot 50.gadadienu, kopš pirmo reizi brauca sacensībās. "Izjūtas bija ļoti pozitīvas - ūdeņi mani vilina un tas ir sapnis. Arī uzrādītais rezultāts ir labs. Ja finanses atļaus, startēšu šosezon vēl, piemēram, kādā no Igaunijas čempionāta posmiem," saka G.Sniķers.

 

Tagad tēvs un dēls ir konkurenti, jo abi startē RN 2000 laivu klasē. G.Sniķers atzīst - šāda konkurence trasē ir interesanta un ļauj atminēties jaunību. Normunds uzsver, ka uzvaras savās mājās vienmēr ir vispatīkamākās un salīdzināt ar citām tās nevar.

 

"Pašlaik sezona rit, kā plānots. Esmu pateicīgs savai ģimenei par pacietību un sapratni, tēvam - par visu: atbalstu, palīdzību, padomiem. Tomam Sedleniekam, jo viņš atļāva pie sevis ziemā izmitināt laivu, palīdzēja to gatavot jaunajai sezonai. SIA "Alūksnes lauku serviss" direktoram Agrim Rušķim par finansiālo atbalstu, kas īpaši šajā laikā ir svarīgi," saka N.Sniķers.

 

Arī šogad skatītāju interese par sacensībām bija liela, jo tās ir viens no gaidītākajiem vasaras pasākumiem. Patīkami, ka šogad no skatītājiem neprasīja ieejas maksu Pilssalā, lai vērotu sacensības, arī kafejnīcu piedāvājums bija plašāks. Paralēli sacensībām Pilssalā bērni varēja piedalīties atrakcijās, savukārt vakarā gan alūksniešiem, gan viesiem estrādē bija iespēja lustēt kopā ar Ati Auzānu un Oranžo kori no Daugavpils. Sacensību galvenā organizatore Iveta Kovtuņenko pauž gandarījumu par skatītāju kuplo atsaucību. Pirmo reizi Alūksnē bija Vahurs Joala no Somijas - Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas komisārs.

 

Viņš ļoti atzinīgi vērtēja sacensību norisi Alūksnē un uzsvēra, ka šeit tās ir organizētas labāk, nekā Pasaules čempionāta posms Tallinā. Sacensību norisei Alūksnē šajās dienās līdzi dzīvoja arī Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

 

Tagad 8.augustā alūksnieši dosies uz sacensībām Jelgavā, 22.augustā - Jūrmalā, augustā brauks arī uz sacensībām Igaunijā. Savukārt septembrī alūksnieši plāno piedalīties Eiropas čempionāta posmos Polijā un Anglijā.


 

FAKTI

Alūksnes ūdens motosporta kluba "Nord Ost" dalībnieku rezultāti:

 

1.vieta - Normunds Sniķers (RN 2000)

 

2.vieta - Ivo Egle (JT 250)

 

4.vieta - Gatis Sniķers (RN 2000)

 

4.vieta - Edvīns Zālītis (O 500)

 

5.vieta - Dāvis Kaminskis (JT 250)

 

5.vieta - Raimonds Špacs (S 550)

7.vieta - Reinis Musts (S 550)

 

8.vieta - Gints Rozenbergs (S 550)

 

Andris Musts - izstājās laivas dzinēja defekta dēļ

 

Andis Čikulis (T 550) - nestartēja

 

Vairāk foto: http://www.aluksniesiem.lv/portals/foto_video/raksts.html?xml_id=5231

Kategorijas