Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ūdens motosportā minimālā programma ir izpildīta

Ilze Bogdanova

2009. gada 14. jūlijs 10:34

491

Divi no pieciem alūksniešiem - labāko desmitniekā
Tallinā notikušais Pasaules čempionāts ūdens motosportā beidzies ar Latvijas sportistu Toma Smilškalna (JT - 250) un Laura Gūtmaņa (S - 550) uzvarām. Lai gan alūksniešu starp godalgoto vietu ieguvējiem nebija, ievērības cienīgi ir arī viņu uzrādītie rezultāti - diviem no pieciem sportistiem izdevies iekļūt labāko desmitniekā.

Šādu čempionāta iznākumu kā minimālo programmu pirms sacensībām prognozēja Alūksnes ūdens motosporta kluba „Nord Ost" pārstāvis Armands Musts. Ņemot vērā, ka sacensībās piedalījās 74 sportisti no 15 valstīm, Reiņa Musta (8.vieta S - 550 laivu klasē) un Dāvja Kaminska (10.vieta JT - 250 laivu klasē) gūtos panākumus viņš vērtē atzinīgi. Sevišķi liels prieks esot par R.Musta iegūto vietu, kas izcīnīta, neskatoties uz divām piedzīvotajām avārijām otrā un ceturtā brauciena laikā.  

Zaudē čempiona titulu

Vēl veiksmīgāk sacensības priekš alūksniešiem būtu beigušās, ja netiktu diskvalificēts viens no jauniešu klases spēcīgākajiem sportistiem Ivo Egle. Jāatgādina, ka JT - 250 laivu klasē startējušais alūksnietis šajā sezonā jau vairākkārt apliecinājis savu meistarību. Kopš maija beigām, I.Egle aizvadījis trīs posmus Polijas nacionālajā čempionātā, kur katrā no tiem ieguvis 1.vietu. Ar uzvarām beigusies viņa dalība Latvijas un Igaunijas čempionātu posmos, kā arī nupat Jūrmalā notikušajās sacensībās.

 

Šie panākumi ļāvuši cerēt, ka bez kausa mājās viņš neatgriezīsies arī no Pasaules čempionāta Igaunijā, kur, lai arī debitanta statusā, pieteica sevi kā čempionu titula cienīgu pretendentu. A.Musts informē, ka trīs no četriem braucieniem I.Egle uzrādīja ātrāko laiku, bet ceturtajā braucienā finišēja otrais. Tiesa, pēc sacensībām veiktajā tehnikas pārbaudē viņa rezultāti anulēti, jo atklāta tās neatbilstība starptautiskajiem standartiem. „Lēmums tika pieņemts neko vairāk nepaskaidrojot," radušos situāciju komentē A.Musts. „Ja skatās pēc sacensību nolikuma, tad nekas pārkāpts netika, tāpēc rezultāta anulēšana šajā gadījumā ir strīdīgs jautājums."

 

Gatavojas Alūksnes sacensībām

Nu ar Pasaules čempionātu saistītās emocijas atstātas aiz muguras un sportisti cītīgi gatavojas Alūksnē gaidāmajām sacensībām. Lai gan gadījums ar rezultāta anulēšanu pārrunāts komandas biedru vidū, dodot vielu pārdomām, A.Musts atzīst, ka tas vēl vairāk licis sasparoties, koncentrējoties uz panākumu gūšanu pašmāju vidē rīkotajos čempionātos.

 

Pasākuma organizatore Iveta Kovtuņenko atgādina, ka šajā nedēļas nogalē notiks trīs dažādas sacensības: Eiropas čempionāts FR - 1000 laivu klasē, kā arī Baltijas atklātais čempionāts un Latvijas čempionāta otrais posms visās laivu klasēs. Viņa informē, ka kopumā sacensībās piedalīsies apmēram 80 sportisti, starp kuriem būs arī Vācijas un Lielbritānijas pārstāvji.

 

Paralēli ūdens motosporta sacensībām tiek plānoti dažādi atpūtas pasākumi. Starp tiem būs gan atrakcijas bērniem (gumijas piepūšamās atrakcijas, velokarti un batuti) un pašmāju kafejnīcu piedāvājums, gan koncerts Pilssalas estrādē, uz kuru sestdien pulksten 19.00 aicinās Ata Auzāna Daugavpils oranžais koris.

Kategorijas