Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro pludmales volejbola čempionus

Ilze Bogdanova

2009. gada 13. jūlijs 12:03

2512

Alūksnes un Apes novadu čempionātā sacenšas 23 komandas
Ar alūksniešu Dzintara Adlera un Rināra Tetera uzvaru sestdien lauku tūrisma un atpūtas centrā „Jaunsētas" noslēdzās Alūksnes un Apes novadu čempionāts pludmales volejbolā.

Jāatgādina, ka cīņa par pludmales volejbola labāko spēlētāju titulu aizsākās jau aizvadītajā nedēļas nogalē, kad laukumā devās 16 vīriešu un septiņas sieviešu komandas. Sieviešu komandu konkurencē uzvarētājas tika noskaidrotas jau sacensību pirmajā dienā, kur labāko sniegumu parādīja Dinas Vītolas un Santas Sāres tandēms no Apes, 2.vietā aiz sevis atstājot Eviju Leosku un Solvitu Vācieti, bet 3.vietā - Līgu un Ievu Poles.  

Uzvar alūksnieši

 

Vīriešu komandu cīņa par čempionu titulu aizsākās ar priekšsacīkšu spēlēm četru apakšgrupu sadalījumā. Tiesības turpināt dalību sacensībās ieguva katras apakšgrupas divas labākās komandas: „Ašie" (Kristaps Bērziņš un Rolands Ozoliņš), „Metto" (Intars Vilande un Ignats Straume), „Mucenieki" (Māris un Juris Mucenieki), „Pingvīni" (Ralfs Krievāns un Ingus Augulis), „TA" (Rinārs Teters un Dzintars Adlers), „Tē - Kā" (Edgars Trapans un Aivis Klempners), „Uh" (Nauris Goģis un Edžus Harkins), „133" (Kārlis Laduss un Harijs Hanzens).

 

Sacensību galvenais tiesnesis Guntars Freijs informē, ka pirmajās spēlēs no turpmākās cīņas izstājās komandas „Pingvīni", „Tē - Kā", „Uh" un „133", no kurām visas saviem pretiniekiem piekāpās jau otrajā setā. Spēles aizvadot labāko komandu četriniekam, pie iespējas cīnīties finālā tika „TA" un „Metto", kur, tāpat kā iepriekšējās spēlēs, uzvaru un čempionu titulu ieguva „TA" komandas spēlētāji Rinārs Teters un Dzintars Adlers. Savukārt spēlē par 3. - 4.vietu uzvaru izcīnīja komanda „Ašie" no Gaujienas jeb Kristaps Bērziņš un Rolandas Ozoliņš, atstājot aiz sevis 4.vietā brāļus Māri un Juri Muceniekus no Mālupes.

 

Pošas uz Igauniju

 

Labāko trijniekā iekļuvušie dalībnieki saņēma medaļas no sacensību organizatoru jeb sporta apvienības „Alūksne" puses. Lai gan tās vadītājs Vilnis Veļķeris pauda prieku par dalībnieku lielo atsaucību, Alūksnes un Apes novadu čempionāts kļuvis par vienīgajām pašmāju rīkotajām sacensībām. Tiesa, kā atklāj G.Freijs, daļai volejbolistu ar šīm sacensībām sezona nebeigsies, jo, tāpat kā iepriekšējos gados, sportisti pošas uz sacensībām Igaunijā. Sacensību galvenais tiesnesis atklāj, ka tās norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, kad alūksnieši sacentīsies ar komandām no Igaunijas un Somijas.

Kategorijas