Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ilzenē nūjot dodas 40 entuziasti

2009. gada 6. jūlijs 17:45

484

Ilzenē 29.jūnijā notika pirmais nūjošanas pasākums, ko organizēja biedrība „Ilzenes attīstībai".

Jau agrā pavasarī biedrības aktīvisti pārrunāja notikumus, pasākumus un jautājumus, kas ir svarīgi, lai cilvēkus aktivizētu, rosinātu un iesaistītu darbībā. Tā radās doma iesniegt Alūksnes Novada fonda rīkotajā projektu konkursā „Atbalsts iedzīvotāju iniciatīvām" projektu „Nūjošanas pasākumi Ilzenē" un „Ģimeņu talka pagasta centra labiekārtošanai". Prieks, ka atbalstu pilnā apmērā saņēma nūjošanas projekts.


Projekta būtība - praktiski cilvēkus rosināt rūpēties par savu veselību - nūjot. Projekta gaitā iegādāti 13 pāri nūju, jau izstrādāti vairāki maršruti dažādām vecuma grupām, vēl rīkosim talku vienas takas ierīkošanai.


Izvēlētā pirmā pasākuma diena - Pēterdiena, tāpēc katrs mazliet izgreznojās - piesprauda pie apģērba mazu madaras zariņu. Bijām priecīgi un gandarīti, ka pirmais nūjošanas pasākums pulcēja apmēram 40 interesentus dažādā vecumā! Pasākumu kuplināja arī Novada fonda vadītāja Dzintra Zvejniece un mūsu ģimenes ārstes Lidijas Jukses palīgs - feldšere Iluta Medne, kura visiem pastāstīja, cik svarīgi pareizā slodzē kustēties un darīt to ar prieku.


Biedrības vadītāja Līga Januša ir ieguvusi nūjošanas instruktora sertifikātu un praktiski parādīja iesildīšanās vingrinājumus, piemēroja katra augumam nūjas, deva padomus, lai nūjošana būtu pareiza. Ne katrs varēja doties tālākā ceļā, tāpēc vairāki nūjotāji sāka pirmo pārgājienu turpat parkā. Vēlāk tie, kuriem veselība atļāva iet tālāku ceļu, devās uz Ontu kalnu pie mūsu „Mazā ganiņa" - piemiņas zīmes pirmajai skolai. Tur visi pasākuma dalībnieki varēja veldzēties ar minerālūdeni, ko sponsorēja zemnieku saimniecība „Madaras", tāpat katram dalībniekam tika spēka putras paciņa ar pievienotu instrukciju, kāpēc nūjot ir veselīgi. Kopīgi atpūtušies un nofotografējušies, devāmies atpakaļ.


Tā kā nūju katram nepietika, tad gājēji mainījās ar tām, lai katrs varētu saprast un sajust „uz savas ādas", kā tas ir - nūjot pareizi. Atpakaļceļā tika nospriests, ka nākamie pasākumi tiks organizēti pa vecuma grupām, jo cilvēki, kopā tiekoties, ne tikai uzlabo veselību, bet arī pārrunā sev nozīmīgus jautājumus un atgriežas mājās priecīgāki, tātad - arī veselāki. Mums bija patiess prieks, ka atsaucība bija liela, un pats galvenais, ka cilvēki ieinteresējās par nūjošanu un praktiski guva iemaņas, lai nūjošanau pamazām iekļautu savā ikdienā!
Paldies atbalstītājiem - Alūksnes Novada fondam un Latvijas Hipotēku un zemes bankai! Uz tikšanos nākamajos nūjošanas pasākumos Ilzenē!

Kategorijas