Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lata devalvētājus – cietumā!

Tenis Nieze

2009. gada 3. jūlijs 10:03

577

Es pilnīgi piekrītu šitai valsts nostājai. Visus vajag iespundēt, kuri uzdrošinās iepīkstēties, kuri pieļauj kaut vai tādu iespēju, ka mūsu pašu lats varētu kļūt nestabils. Joprojām turpinās kriminālprocess par Ventspils augstskolas lektora Dmitrija izteikumiem saistībā ar iespējamo lata devalvāciju. Tā tam jābūt! Es uzskatu tā. Ja tam pasniedzējam citādi muti aizvērt nevar, lai sēž cietumā un klusē. Bet, ja arī tur neklusēs, cietuma sienas viņa balsi noslāpēs.

Cerams, vismaz uz desmit gadiem.Un pa to laiku mēs būsim izrāvušies no krīzes un atkal varēsim atļauties brīvi izteikt viedokļus. Kā smejies, par kādiem viedokļiem var būt runa, kad mūsu kopējā katliņā piedegusi pēdējā putra? Mutes ciet un cauri! Ejiet lasīt nātres ziemai, lai ir, no kā zupu vārīt! Kā zināms, šitā nezāle uztura vērtības ziņā ir gaļas aizstājējs! Bet gaļas daudzām ģimenēm šoziem nebūs nemaz.

Tā pasniedzēja krimināllietā ir divas epizodes. Pirmos izteikumus laikraksta diskusijā pērn oktobrī vēl varēja vērtēt kā viedokļa paušanu, taču novembrī, kad lektoru aizturēja, viņš jau aicināja uz konkrētu rīcību - vairs neglabāt naudu Latvijas komercbankās. Iesniegumu, kurā lūgts izvērtēt šo aicinājumu, Drošības policija saņēma no valsts iestādes, kas uzrauga valsts finanšu sistēmu. To varējām izdarīt vienīgi kriminālprocesa ietvaros. Pēc izteiktā aicinājuma patiešām iedzīvotāji masveidā sāka izņemt no bankām savus finanšu līdzekļus.

Kā tiem iedzīvotājiem nebija kauna! Kam viņi tic? Kaut kādam viltus Dmitrijam? Un valdībai netic? Baņķieriem netic? Johaidī, cik tālu mēs esam nodzīvojuši! Esam aizmirsuši, ka gribējām kaut pastalās, bet brīvā Latvijā. Esam aizmirsuši, kurp mūs savulaik aizveduši tie viltus dmitriji – uz Sibīriju!

Es jums teikšu, ka, ekur, derētu dažu labu aizsūtīt ekspedīcijā uz viņu malu, lai pieņemas prātā. Tad zinās, kam ticēt, kāpēc ticēt utt.

Personīgi man vispār liekas naudas nav. Tāpēc es neko bankā neglabāju. Domāju, ka šoziem 2/3 Latvijas iedzīvotāju dzīvos tāpat kā es – no rokas mutē. Un viss. Un es jau nu ieteiktu vispār aizmirst par naudu. Tā būs vieglāk. Galu galā mūsu tālajiem senčiem naudas vispār nebija. Vai tāpēc viņi badā mira? Vajag pašiem audzēt cūkas, turēt govis, vistas, kopt dārzu, lasīt ogas un sēnes mežā, vākt ārstniecības augus un izrakt jaunu aku pagalmā. Mīļie mani, es novēlu jums vairāk pašiniciatīvas izdzīvošanas procesā! Bet pasniedzējs lai sēž! Un lai tā labi visu apdomā. Un, kad viņš iznāks no ķurķa, tad lai pasaka skaidri un gaiši, vai bija viņam toreiz taisnība vai nebija.

Kategorijas