Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novada jātniekiem panākumi Salacgrīvā

Agita Auziņa

2009. gada 2. jūlijs 11:33

439

No valsts mēroga treniņsacensībām jāšanas sportā “Salacgrīvas kauss” Alūksnes novada sportisti atgriezušies ar panākumiem. Jātnieku kluba “Hippo Prieks” jaunie jātnieki guvuši godalgotas vietas – Agrim Cekulam 2.vieta, Laurai Vernerei 3.vieta.

Konkurence liela

Abiem jātniekiem un viņu zirgiem šīs bija pirmās sacensībās, tāpēc satraukums par izdošanos bijis liels. Abi jaunie jātnieki startēja maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 80 centimetriem, kas maršruts tieši pirmo sezonu startējošiem sportistiem. Liels prieks par jaunajiem talantiem ir Inese Kinžalovai. Viņa neslēpj, ka Alūksnes rajons pat no padomju laikiem nav izcēlies ar labiem jātniekiem. “Zirgi mūsu pusē vienmēr bijuši izcili, bet ne jātnieki. Tieši tāpēc esam sajūsmā par savējo panākumiem,” saka. Konkurence bijusi spēcīga, bet alūksniešiem aiz sevis izdevies atstāt pat profesionālu un slavenu skolu audzēkņus. “Hippo Prieka” klubā nav daudz jātnieku, kas trenējas tieši sacensībām – tikai seši. Viņi visi trenējas trenera Ginta Temmera vadībā.

Jaunie jātnieki - talantīgi

Agrim ir tikai 14.gadi un nodarboties ar jāšanas sportu viņš sāka tikai pirms gada. Parasti uz sacensībām sūta pēc divu gadu treniņa, bet treneriem Agris licies spējīgs un tāpēc riskējuši sūtīt uz sacensībām.. Turpretim Laura ar jāšanu sākusi aizrauties tikai apmēram 20 gadu vecumā, pāris gadus pastrādājusi, patrenējusies un šogad nolēmusi startēt sacensībās. “Jaunieši jau man sen prasīja, kad varēs piedalīties sacensībās. Es viņiem atbildēju, ka mēs nebrauksim izgāzties. Kad būsim gatavi, tad arī brauksim. Tā viņi pacietīgi gaidīja, līdz sagaidīja panākumus,” saka I.Kinžalova. Viņa arī jaunos jātniekus nobrīdinājusi, ka tagad jātrenējas pat piecreiz cītīgāk, jo sportā nekas nav pastāvīgs un nevar būt pārliecināti, ka nākošajās sacensībās arī noteikti būs labi panākumi. “Jāšanas sportā panākumi ir atkarīgi no paša jātnieka, zirga un laukuma,” min I.Kinžalova .

Kategorijas