Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gūst panākumus strītbolā

Druvis Mucenieks

2009. gada 1. jūlijs 13:32

1612

Pagājušās nedēļas nogalē Veros (Igaunija) norisinājās strītbola sacensības, kurās piedalījās arī vairākas komandas no Alūksnes. Alūksniešus piedalīties aicināja sadarbības partneri no Parksepas (Igaunija)

Vecākajā grupā piedalījās komanda „Bulvāris”. Sīvi tika aizvadīta katra spēle, taču diemžēl komandai nedaudz pietrūka veiksmes. Rezultātā „Bulvāris”  ieņēma 3.vietu apakšgrupā, tas diemžēl neļāva turpināt cīņu par medaļām.
Nedaudz pēc vecuma jaunākā grupā līdzīgs liktenis piemeklēja komandu „MCD”, kas galvenās cīņas zaudēja pēdējās sekundēs, arī viņiem 3.vieta apakšgrupā un turnīrs bija beidzies. Tāpat klājās arī komandām no Strautiņiem un Apes. Šajā vecuma grupā labāks starts padevās komandām „Leiv” un „Kalnu namiņš”, kas iekļuva ceturtdaļfinālā. Komanda „Leiv” ar izstāšanos no ceturtdaļfināla nav īpaši apmierināta, jo nesen uzvarēts gan strītbola posms „Jaunsētās”, gan arī  nedaudz senāk „Streetbasket extreme” turnīrā Rīgā iegūtas sudraba medaļas (tiesa, tad viņi startēja ar nosaukumu „Debesu Anga”). Komandā spēlē Edgars Šelders, Edgars Zviedrītis un Kārlis Laduss. Turnīrā „Streetbasket extreme” pirmo vietu savā vecuma grupā ieguva Alūksnes komanda „Zabalova”, kurā spēlē Kārlis Mediss, Jānis Kliests, Kaspars Paegle un Niks Gaigalietis. Komandas „Kalnu namiņš” dalībnieki, savukārt, nav apmierināti ar tiesnešu darbību šajā turnīrā.
1991. – 1993.gadā dzimušo zēnu grupā piedalījās komanda no Alsviķiem, kurai neizdevās izkļūt no apakšgrupas, bet komanda „Zabalova” no grupas izkļuva kā caur adatas aci, taču arī viņiem tālāk spēle nevedās un nācās izstāties no turpmākās cīņas.
Par čempioniem vecuma grupā, kurā startēja 1994. – 1997.gadā dzimušie zēni, kļuva Alūksnes komanda „Jack Daniels”, kurā spēlēja Rauls Alvateris, Rihards Gross, Ronalds Tomsons un Valters Šelders.
1997.gadā dzimušu un jaunāku zēnu turnīrā alūksniešiem 1. un 2.vieta.
Līdztekus zēnu turnīram norisinājās arī meiteņu turnīrs, kurā alūksnietes ieguva godalgotas vietas katrā vecuma grupā. Pirmajā, jaunākajā, pirmo vietu izcīnīja komanda, kurā spēlēja Krista Raudiņa, Amanda Bašmakova un Lelde Jurģīte. Arī otrā vieta šajā grupā tika alūksnietēm. Vidējā grupā par čempionēm kļuva alūksnietes Ance Bērziņa, Eva Paringa un Agnese Repule, turklāt mūsējām arī 2.vieta. Vecākajā grupā uzvarēja komanda „Bembis”, kurā spēlēja  Žanete Tomsone, Karīna Kica un Elīna Karaseva. Turklāt alūksnietes izcīnīja arī 3.vietu.

Kategorijas