Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mārkalnē iekārto rotaļu laukumu

Ilze Bogdanova

2009. gada 29. jūnijs 13:09

1309

Jau pāris nedēļas Mārkalnes pagasta daudzdzīvokļu māju pagalmā iekārtots jauns rotaļu laukums. Lai gan tas labiekārtots salīdzinoši nesen, apkārtnes bērniem tā paspējusi kļūt par iecienītu atpūtas vietu, kur savu brīvo laiku labprāt pavada kā daudzdzīvokļu un tuvējās privātmājās dzīvojošie bērni, tā arī jaunieši, kas pavadīt vasaras brīvlaiku Mārkalnē atbraukuši no citām vietām.

Jaunais rotaļu laukums tapis uz iepriekšējā bāzes, kas Mārkalnes bērniem kalpojis par spēļu vietu kopš padomju laikiem. Kaut gan nepieciešamība labiekārtot un uzlabot laukumu bijusi jau sen, iespēja to izdarīt radusies tikai šāgada pavasarī, kad izsludināts Alūksnes Novada fonda sadarbībā ar Latvijas Hipotēku un zemes banku rīkotais projektu konkurss „Atbalsts iedzīvotāju iniciatīvām”. Projektu par rotaļu laukuma izveidi iesniegusi biedrība „Dzīvojam Mārkalnei”, tā rezultātā saņemot labiekārtošanai nepieciešamo finansējumu 484 latu apmērā.

Priecājas kā bērni, tā vecāki


Jauna smilšu kaste, soliņi, šūpoles, atkritumu tvertnes, veco šūpoļu pārkrāsošana un tuvumā esošās mucas apgleznošana – projekta vadītājs Ingus Berkulis uzskaita lietas, kas iegādātas par saņemto finansējumu. Savu artavu devuši arī biedrības „Dzīvojam Mārkalnei” dalībnieki, kā arī šobrīd sabiedriskajos darbos strādājošie bezdarbnieki. Kopīgā talkā viņi sakopuši apkārtni, kā arī uzstādījuši jaunajam rotaļu laukumam iegādātos atribūtus. Par to, ka paveiktais darbs tiek novērtēts, bērni kopš pirmās dienas apliecinājuši ar savu biežo uzturēšanos rotaļu laukuma tuvumā. „Esam dzirdējuši tikai pozitīvas atsauksmes,” apgalvo I.Berkulis. „Cilvēki priecājas par to, ka apkārtne ir sakopta, bet bērnu vecāki – par to, ka nu viņiem ir kur pavadīt savu brīvo laiku, turklāt radīti labvēlīgi apstākļi, lai dienas netiktu pavadītas telpās, bet gan svaigā gaisā un rotaļās.”

Izvirza jaunus mērķus

Jāpiebilst, ka šis nav vienīgais biedrības „Dzīvojam Mārkalnei” īstenotais projekts, kas ļāvis uzlabot vietējās dzīves kvalitāti. Darbojoties vēl kā iniciatīvas grupa, tā realizējusi projektu par pašvaldības pamatskolas apkārtnes sakopšanu, kā arī pasākumu „Glika dienas Mārkalnē”. I.Berkulis atklāj, ka jau šobrīd esot idejas nākamajam projektam. Tas, pēc pašu iedzīvotājiem izteiktajām vēlmēm, varētu būt volejbola laukums. Sevišķi tā iekārtošanu vēlas jaunieši, kas iesaistījušies biedrības darbā. „It ka viņiem jau pie skolas ir sporta laukums, bet gribētu arī volejbola laukumu, kas vienlaikus ļautu sakopt tā apkārtni un lietderīgāk izmantot pašvaldības teritoriju,” viņš saka.

Kategorijas