Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētkos Latvijā aizturēti 89 autovadītāji reibumā

LETA

2009. gada 24. jūnijs 15:11

658

Pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēti 89 automašīnu vadītāji, kuriem alkohola norma organismā pārsniedza pieļaujamās 0,5 promiles, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš.

Vēl 97 autovadītājiem ceļu policijas darbinieki konstatēja alkohola reibumu, bet šiem autovadītājiem alkohola koncentrācija organismā nepārsniedza pieļaujamo normu - 0,2 un 0,5 promiles alkohola.

Līdz ar to kopumā četrās brīvdienās - no 20.līdz 23.jūnijam - Latvijā pieķerti 302 iereibuši autovadītāji, kuriem alkohola daudzums organismā pārsniedza pieļaujamo normu.

Pieķerts arī viens autovadītājs kurš bijis narkotisko vai psihotropo vielu reibumā

Kā ziņots, policija pirmssvētku un svētku dienās strādā pastiprinātā režīmā, un līdz pat nedēļas beigām visā valsts teritorijā tiks rīkoti ļoti plaši reidi. Ceļu satiksmes drošības uzraudzīšanā iesaistīta visa kārtības policija - Ceļu policijas inspektori, lauku rajonu iecirkņu inspektori, pašvaldības policija un arī policijas palīgi.

Visā valsts teritorijā strādā vairāk nekā 100 ekipāžu.

Kā liecina iepriekšējo desmit gadu statistika, visbīstamākās dienas uz Latvijas ceļiem ir 25.jūnijs, 24.jūnija vakars un 25.jūnija rīts.

Kategorijas