Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kas meklē, tas atrod

Druvis Mucenieks

2009. gada 17. jūnijs 09:18

1541

Vasarā var gan atpūsties, gan citādi labi pavadīt laiku

Raimonds Celms ir aktīvs Alūksnes jaunietis, kurš līdztekus mācībām skolas laikā trenējas basketbolā, dzied divos koros, spēlē orķestrī un dejo arī tautiskās dejas. Raimonds atzīst, ka daudzās viņa aizraušanās palīdz arī vasarā labi pavadīt laiku.

Viss atkarīgs no katra cilvēka individuāli


„Grūti ir šovasar kaut ko prognozēt vai ieplānot. Zinu gan, ka jūlija sākumā kopā ar orķestri došos dažu dienu braucienā uz Lietuvu, arī ar kori un dejotājiem gaidāmi koncerti, bet tie pārsvarā būs tepat, Alūksnē. Būtu jau gana interesanti piedalīties arī kādā vasaras nometnē, taču neesmu pašlaik par tām īpaši interesējies,” atzīst Raimonds. Raimonds ir izbrīnīts, ka daudzi jaunieši sūkstās par to, ka nav ko darīt, šeit nekas nenotiek un tamlīdzīgi. „Viss jau ir atkarīgs no katra cilvēka individuāli, vienmēr jau būs cilvēki, kas neko nedarīs, kurus nekas neinteresēs, bet kuri tāpat bļaustīsies, ka nekas nenotiek,” uzskata Raimonds.
      
Ko piedāvā Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs?


Alūksnes Bērnu un jauniešu centra direktore Eva Aizupe stāsta, ka šovasar plānota nometne „Raibajā karuselī”, kuras vadītāja būs Lolita Vanaga un kuru atbalsta Alūksnes pilsētas dome. „Nometne norisināsies no 27. līdz 31.jūlijam, tās mērķauditorija ir 1. līdz 3.klašu skolēni. Pieteikties nometnei var darbdienās centrā,” saka E.Aizupe.


Savukārt Ilze Zvejniece, kas centrā darbojas sakarā ar projektu „Jauniešiem Alūksnē būt”, uzsver, ka jaunieši ir laipni gaidīti centra telpās no otrdienas līdz ceturtdienai no pulksten 15.00 līdz 19.00. Tad var spēlēt galda tenisu, novusu vai darīt ko citu sev tīkamu. Ar laiku sāks darboties arī meistardarbnīcas, kur jaunieši varēs mācīties dejot „tektonik” stilā, montēt videofilmas un apgūt dažādus dizaina elementus. Eva un Ilze stāsta, ka Alūksnes pilsētas domes atbalstu guvis projekts „Te - elpa 2009”, kas plānots kā jauniešu digitālās mākslas izstāde. Kā projekta iniciatoru viņas min Gunāru Rudzīti. Augusta sākumā savukārt plānota Alūksnes novada jauniešu apvienības tikšanās. Apvienībā aicināti iesaistīties visi aktīvie Alūksnes novada jaunieši, lai kopīgi izstrādātu projektus. Par konkrētākiem pasākumiem informācija būs atrodama internetā – „www.abjc.lv”.

Kategorijas