Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Motokross „Vaidavas kauss” Apē – jau 36. reizi

Astra Binde

2009. gada 16. jūnijs 16:29

718

12. jūlijā Apē atkal sportistus un skatītājus pulcēs tradicionālais motokross „Vaidavas kauss”. „Spēcīga konkurence par prestižajiem kausiem paredzama apvienotajā solo motociklu klasē MX1/ MX2, kur pieredzējušajiem braucējiem paredzama grūta cīņa ar pēdējos gados strauji progresējušajiem jaunajiem motosportistiem”, informē viens no sacensību organizatoriem, motokluba „Ape” vadītājs Mairis Levans.

Bez tam Apē atkal sacentīsies arvien populārākās kvadrociklu klases braucēji. Šajā klasē paredzams liels dalībnieku skaits gan no Latvijas, gan no Igaunijas. Savukārt MINI-MX klasē, kur pagājušajā gadā pilnībā dominēja igauņi, sagaidāms, ka latvieši varēs sastādīt jūtami spēcīgāku konkurenci par godalgotajām vietām.

Aizvien lielāku popularitāti un masveidību sāk atgūt mopēdu sacensības. Kā nesen izteicās radio SWH dīdžejs Fredis: ”Latviju pārņēmusi Zelta mopēda sērga!” Arī „Vaidavas kausā”  ar vēl plašāku vērienu turpināsies šīs sacīkstes. Šogad mopēdi (līdzīgi kā sacensībās maijā Biķerniekos) tiks dalīti vairākās grupās.

„Motokross   savu popularitāti  Latvijā  nezaudē,  tas kļūst daudzpusīgāks -  papildinās  ar jaunumiem , kā arī     atjaunojas   arī  mazliet piemirsti  sacensību veidi.  Būsiet gaidīti  ”Vaidavas kausā”!” aicina organizatori. Informācija par sacensībām: www.vaidavaskauss.lv  un www.zeltamopeds.lv

Kategorijas