Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Igaunijas velomaratona posms – atkal caur Veclaiceni!

Astra Binde

2009. gada 16. jūnijs 16:27

609

21. jūnijā Latvijas teritorijā daļu no kopējās, gandrīz 200 km garās distances veiks Baltijā grūtāko izturības velosacensību ar kalnu divriteņiem „Rouge Tour” dalībnieki. Ik gadu sacensības pulcē bezbailīgākos un izturīgākos kalnu riteņbraucējus no Igaunijas, Latvijas un Somijas. „Sagaidāms, ka sacensībās, kuras  risināsies trīs dienas,  trasē dosies ap 170 velosportisti” , informē Mairis Levans, kurš kopā ar Jāni Baltaisbrenci  ir sacensību Latvijas posma organizators. 

Pateicoties pagājušajā gadā „Hānjas velokluba” un „Motokluba Ape” iesāktajai sadarbībai, arī šogad sacensību pēdējā dienā – svētdien, 21.jūnijā – dalībnieki veiks distanci, kuras viens posms izveidots Latvijas teritorijā – Kornetu apkārtnē. Līdz ar to sacensību pēdējā dienā  tiks veikts  distances maršruts, kas ietver sevī Hānjas dabas parka (Igaunija) un Alūksnes rajona pierobežas skaistākās vietas.

Sacensību norise paredzēta dažādās distancēs. Piektdien sportisti veiks prologu (7 km) un pirmo posmu (40 km), sestdien otrais – garākais un grūtākais posms (70 km) un svētdien pēdējais posms (67 km). Starts un finišs visiem posmiem paredzēts Rougē. Trases galvenokārt veidotas pa meža ceļiem un takām, vietām arī pāri izcirtumiem, pļavām un grāvjiem. Dalībnieki sacentīsies gan individuālajā, gan komandu (divi cilvēki) ieskaitē.  

Svētdien – 21.jūnijā sportisti startēs pēc tā saucamās Gundersena metodes: pirmie startē tie, kuri pirms pēdējā posma atrodas maratona vadībā, otrie startē tie, kas atrodas otrajā vietā un tik sekundes pēc līderiem, cik uz to brīdi atpaliek kopvērtējumā. Svētdien pēc starta Rougē dalībnieki dosies Kornetu virzienā, Latvijas teritorijā viņi iebrauks pie Mazā Baltiņa ezera un, izmetot nelielu cilpu pa mežu, brauks Pilskalna virzienā. Kalna pakājē paredzēts pirmais ēdināšanas punkts. Sagaidāms, ka Kornetu apkārtnē sportisti būs laika posmā no 13.00 līdz 15.00. Braucot vai stumjot riteni sportisti sasniegs Pilskalna virsotni, tad brauks  lejā un pāri Jāņkalnam uz Peļļu gravu. Tālāk sportistus sagaida straujais un bīstamais nobrauciens Peļļu gravā un grūtais brauciens atpakaļ kalnā (caur Baložiem). Tad  distance pagriezīsies  pa labi uz Peļļu mājām, un pēc grūta un viltīga nobrauciena sportisti atgriezīsies Igaunijā...

Sacensības Igaunijā raksturīgas ar to, ka vietējie iedzīvotāji ļoti laipni un silti sagaida velosportistus, piedāvā tiem ūdeni un gardumus no saviem dārziem. Arī pēc pagājušā gada velomaratona Latvijas posma veikšanas daudzi sportisti bija patīkami pārsteigti par vietējo iedzīvotāju atsaucību un palīdzību trasē. Ļoti ceram, ka arī šoreiz Veclaicenes pagasta iedzīvotāji un citi līdzjutēji  sagaidīs sportistus ar gavilēm un uzmundrinājumiem! 

Kategorijas