Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Veiksmīgi aizvada Gulbenes posmu

Ilze Bogdanova

2009. gada 16. jūnijs 12:31

721

Ar panākumiem Alūksnes sportisti aizvadījuši Gulbenē notikušo Latvijas čempionāta motokrosā posmu, kur divi no viņiem mājās atgriezās kā godalgoto vietu ieguvēji.

Šie sportisti ir Armands Lazdiņš un Renārs Duļbinskis no sporta kluba „Adrenalin.lv”, kas startēja Iesācēju klasē. Puiši sevi kā pretendentus uz medaļām pieteica jau kvalifikācijas braucienos, kur A.Lazdiņš uzrādīja ātrāko laiku, bet R.Duļbinskis noslēdza labāko trijnieku. Līdzīgas pozīcijas sportisti izcīnīja arī abos braucienos, kas gala vērtējumā A.Lazdiņam ļāva kļūt par 3.vietas laureātu, bet R.Duļbinskim iegūt 2.vietu. Sevišķi liels gandarījums par aizvadītajiem startiem ir A.Lazdiņam, kuram, kā atklāj sporta kluba „Adrenalin.lv” vadītājs Renārs Kārkliņš, šīs bijušas pirmās sezonas sacensības, ņemot vērā, ka neilgi pirms sezonas atklāšanas viņš guvis kājas traumu.

Bez šiem puišiem sacensībās piedalījās arī motokluba „Ape” pārstāvji, no kuriem uz starta līnijas stājās Samanta Josta (MX85), Marks Berkulis (MX65) un Raivis Levans (MX2). Šiem braucējiem nācās sacensties daudz kuplākā konkurencē, nekā iepriekš minētajiem, tāpēc izredzes iekļūt labāko trijniekā – krietni vien mazākas. Vissīvākā cīņa izvērtās MX2 klasē, kur startēja R.Levans. Lai gan kvalifikācijas braucienos viņš ieguva 15.vietu, bet pirmajā braucienā pakāpās vēl par trīs pozīcijām uz augšu, otrajā braucienā piedzīvotā neveiksme viņam ļāva ierindoties ne augstāk par 16.vietu no 25 braucējiem. Savukārt abiem pārējiem komandas biedriem S.Jostai un M.Berkulim sacensības beidzās ar iekļūšanu labāko astotniekā, kur pirmā no minētajiem ieguva 7.vietu 13 dalībnieku kuplā konkurencē, bet pēdējais – 8.vietu no 17 startējušajiem.

Kategorijas