Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atklāj vērienīgāko sporta zāli novadā

Ilze Bogdanova

2009. gada 10. jūnijs 09:29

9008

Tuvāko nedēļu laikā durvis apmeklētājiem vērs Liepnas multifunkcionālā sporta zāle, kas nupat piedzīvojusi savu atklāšanu. Tajā pirmo reizi plašākas publikas vērtējumam tika nodotas sporta zāles telpas, kā arī tās piedāvātās iespējas. To dēļ Liepna šobrīd kļuvusi par vērienīgākā sporta objekta īpašnieci novadā, kas spēs apmierināt ne tikai pašmāju sportistu, bet arī valsts mēroga sacensību rīkošanai noteiktās prasības.

Lai gan multifunkcionālā sporta zāle tapusi, domājot, galvenokārt, par pašvaldības iedzīvotāju vajadzībām, turpmāk tā varēs piedāvāt vietu dažādu sporta spēļu un treniņnometņu rīkošanai. Vienlaikus sporta zāles telpas varēs izmantot kultūras un saviesīgajiem pasākumiem. Pirmais no tiem plānots jau šajā nedēļas nogalē, kad, kā atklāj Liepnas pagasta padomes priekšsēdētājs Laimonis Sīpols, zālē pulcēsies Liepnas vidusskolas absolventi un viņu viesi.

Katrā stāvā savs piedāvājums

Tiesa, minētās iespējas saistītas ar jaunuzceltā būvniecības objekta pirmo stāvu. To galvenokārt aizņem 850 kvadrātmetrus plaša zāle ar iezīmētiem basketbola un volejbola laukumiem, kā arī klinšu kāpšanas sienu. Līdzās iekārtota noliktavas telpa, kurā atkarībā no pasākuma rakstura varēs pulcēties sportisti vai arī kultūras pasākuma dalībnieki pirms uzstāšanās. Zāles priekštelpa atvēlēta garderobes funkcijām, kā arī atšķirībā no otrā stāva tajā atrodas labierīcības telpa, kas veidota tieši priekš cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Liepnas multifunkcionālās sporta zāles administratore Liene Stabinga atklāj, ka ēkas otrajā stāvā apmeklētājus gaidīs atsevišķs piedāvājums. Neskaitot darbinieku telpu, sieviešu un vīriešu ģērbtuves, kā arī treneru istabu, te sportot gribētāji varēs apmeklēt trenažieru zāli un izmantot saunu. Lai nepalaistu garām zālē notiekošo, treneru istabā un trenažieru zālē izbūvēti lieli logi, caur kuru iespējams sekot līdzi tur notiekošajam. Savukārt abas ģērbtuves un sauna aprīkotas ar apmeklētājiem domātiem skapīšiem, vairākām dušām un atsevišķām labierīcību telpām.

Gatavojas apmeklētāju uzņemšanai

Jautāts par sporta zāles apmeklējuma izmaksām, L.Sīpols atklāj, ka pašvaldības iedzīvotājiem tas būs bez maksas. Šobrīd plānots, ka mācību gada laikā zāli sporta stundu vajadzībām no rītiem izmantos skolēni, bet vakarpusē uz to varēs doties pašmāju sporta entuziasti. Kas attiecas uz zāles izīrēšanu atsevišķiem pasākumiem, kā arī citu pašvaldību iedzīvotāju apmeklējumiem, tad no šo izmaksu precizēšanas pašvaldības vadītājs atturas, L.Stabingai piebilstot, ka attiecībā uz citviet dzīvojošajiem apmeklētājiem šī samaksa varētu būt simboliska.

Tiesa, kā sporta zāles noslogojums un piedāvājumu izmaksas izskatīsies gala variantā, varēs uzzināt jau tuvākajā laikā, jo, kā atzīst L.Stabinga, lai gan šobrīd ēkas labiekārtošanas darbi rit pilnā sparā, drīzumā tiem plānots pielikt punktu. „Joprojām tīram un spodrinām zāli no celtniecības darbu atstātajām pēdām, iekārtojam telpas un veidojam iekšējās kārtības noteikumus,” viņa stāsta par pēdējiem darbiem, ko nepieciešams veikt. „It kā tie darbi nav sarežģīti, bet būtiski, lai mēs būtu pilnībā gatavi sportot gribētāju uzņemšanai un vēlāk nerastos nevajadzīgas problēmas.”

Kategorijas