Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizdegas galdniecības darbnīca

Mārīte Dzene

2009. gada 8. jūnijs 13:47

575

Alūksnē 6.jūnijā pulksten 20.50 divas ugunsdzēsēju mašīnas devās uz izsaukumu dzēst ēku Tālavas ielā. Par laimi degšana bija laikus pamanīta, tāpēc ātri tika apdzēsta.

“Ēkā dega divi kvadrātmetri platības. Glābēji iegāja piedūmotajā telpā ar elpošanas aparatūru. Atrada degšanas “perēkli”, un to apdzēsa. Blakus atrodas dīķis, tāpēc bija visas iespējas operatīvi veikt dzēšanu. Telpas tika arī pārmeklēta, bet neviena cilvēka tur nebija,” informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes brigādes komandieris Igors Dovgans.
Viņš uzsver, ka laikus atklāta degšana deva iespēju saglabāt ēku un viegli degošus materiālus, kādi tajā atrodas. Šajā ēkā kādreiz bijusi galdniecības darbnīca, bet ilgāku laiku tā netiek izmantota. Tiek pieļauts, ka to nakšņošanai izmanto bomži. I.Dovgans norāda, ka iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni. “Bieži vien tāds ir pamestu un neapdzīvotu ēku liktenis. Vai bijusi ļaunprātīga dedzināšana, to nav iespējams apgalvot. Protams, tādu iespēju izslēgt nevar, taču to pierādīt būtu grūti,” atzīst I.Dovgans. Aizdomas rada tas, ka šī ēka pieder īpašniekam, kuram pirms kāda laika nodega šķūnis. Tā degšanu izraisīja bērnu rotaļas ar uguni, taču pagaidām nav informācijas, ka arī šajā ēkā būtu bijuši bērni.

Kategorijas