Aluksniesiem.lv ARHĪVS

„Keggi Velo” iesoļo trešajā gadu desmitā

Ilze Bogdanova

2009. gada 7. jūnijs 14:28

1356

Šogad starptautiskās riteņbraukšanas sacensības „Keggi Velo” piedzīvoja divdesmito gadskārtu. No 66 Latvijas un Igaunijas sportistiem, kas sacensību jubileju atzīmēja ar došanos distancē, uzvaru izcīnīja latviešu riteņbraucējs Aleksejs Saramotins. Savukārt labāko rezultātu no alūksniešu vidus uzrādīja 17 gadus vecais Andris Vosekalns, kuram sacensības vainagojās ar iegūto 5.vietu.

„Man bija plāns tikt līdz galam, bet es nedomāju, ka varēšu noturēt tā viņiem līdzi,” atzīst A.Vosekalns. Puisis atklāj, ka vēlme piedalīties „Keggi Velo” viņam bijusi jau pērn, tomēr to nepieļāva mazais gadu skaits. Šogad sportists kļuvis par vienu no jaunākajiem sacensību dalībniekiem, kas uzrādījis pieredzes bagātāku riteņbraucēju cienīgu rezultātu. Tiesa, kā norāda A.Vosekalns, „Keggi Velo” bijis vien treniņš pirms daudz nopietnākām sacensībām jeb dalības Eiropas un Pasaules čempionos, uz kurām puisis gatavojas doties jau tuvākajās nedēļās.

Distanci mēro caur parku

Tie, kas priekšroku deva īsākām un mazāk izturību prasošām distancēm, varēja piedalīties „Alūksnes pilsētas Grand Prix” izcīņā kalnu velosipēdiem. Šo iespēju izmantoja 45 riteņbraucēji, kas sacentās par uzvaru septiņās dažādās vecuma grupās. Viņu maršruts vijās pa pilsētas ielām un parku, kas sacensības, pēc pašu sportistu teiktā, padarīja sevišķi aizraujošas. Sieviešu konkurencē par 1996. – 1998.gadā dzimušo grupas uzvarētāju kļuva alūksniete Lelde Jurģīte, 1993. – 1995.gadā dzimušo grupā – Lelde Gusta no Jaunlaicenes, bet 1992.gadā un agrāk dzimušo grupā – Inga Ērgle, kas startēja „Trek – Philips” komandas sastāvā. Vīriešu konkurencē cīņa par uzvaru izvērtās sīvāka. Atšķirībā no sieviešu grupām tajās dalībnieku skaits veidoja 5 – 15 sportistu kuplu konkurenci.

Dalībnieku jaunākajā grupā par uzvarētāju kļuva Arnis Lazdiņš no Rīgas, atstājot aiz sevis alūksniešus Ingu Deksni un Klāvu Rubeni. Par 1993. – 1995.gadā dzimušo grupas labāko dalībnieku kļuva alūksnietis Rolands Zarītis, bet 2. un 3.vietu izcīnīja Reinis Gusts no Jaunlaicenes un Dāvis Gusts no Jaunannas. Kungu grupā labāko rezultātu uzrādīja Viesturs Kazainis no Ilzenes, viņam uz pēdām sekojot Vitālijam Deksnim no Lizuma un ilzenietim Jurim Priževoitam. Savukārt spēcīgākajā vīru jeb 1992.gadā un agrāk dzimušo grupā par labāko sportistu kļuva Gints Jakovels no „Trek – Philips”, kas 20 kilometrus garo distanci veica 41:33 minūtēs. Divas minūtes vēlāk finiša taisni viens otram blakus šķērsoja Jānis Rubiks no Valmieras un alūksnietis Oskars Muižnieks, kas savam tuvākajam konkurentam piekāpās vien par vienu sekundi.

Atrast objektus palīdz draugi

Jāpiebilst, ka, tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz sacensību norise neizpalika bez riteņbraukšanas kluba „Velo” piedāvātajām aktivitātēm. Tradicionāli ar tām iesākās „Keggi Velo” sacensību diena, kad uz starta līnijas tika aicināti veloorientēšanās dalībnieki. Šoreiz par kontrolpunktu pieturas vietām bija izvēlēta izkārtne netālu no Ceļu satiksmes drošības direkcijas Alūksnes nodaļas, akmens piemineklis Alūksnes pils parkā, skulptūra pie Pilssalas tilta, motocikla vraks biatlona un slēpošanas bāzes „Mežinieki” teritorijā, tualete pie Alūksnes ezera peldvietas Melnums, kā arī Alūksnes virsmežniecības ēka un kinologu laukums.

„Ja draugi distancē nepalīdzētu, pats nebūtu ticis galā,” smejoties atzīst veloorientēšanās sacensību uzvarētājs Kaspars Krastiņš, jautāts, cik viegli bijis minētos objektus atrast. Viņš distanci veica 47:14 minūtēs, uzrādot labāko rezultātu no 30 dalībniekiem. Par 2. un 3.vietas ieguvējiem šajā konkurencē kļuva Raimonds Keomeģis (51:11 minūtes) un Guntis Podnieks (52:14), bet labāko sešinieku noslēdza Oskars Melecis, Roberts Kovaļenko un Elmārs Svarups. Savukārt ar veicināšanas balvām mājās atgriezās Jānis Serts, kam balva piešķirta par ilggadēju piedalīšanos, kā arī Sanita un Karlīna Vilciņas, kas distanci veica, braucot ar vienu velosipēdu.

Balvā – pašam sava fotogrāfija

Par otrām sacensībām, kurās piedalīties aicināja riteņbraukšanas klubs „Velo”, bija veiklības braucieni bērniem līdz 9 gadu vecumam. Pavisam šajos braucienos uz starta līnijas stājās vairāk nekā 40 dalībnieku, kas sacentās nelielā distancē, uz ātrumu apbraucot rindā saliktus šķēršļus. Šajā distancē ātrāko laiku uzrādīja 8 – 9 gadu veco grupas dalībnieks Kalvis Mednis, atstājot aiz sevis Kristeru Poli, Dāvi Korsīti, Raienu Pauriņu un Lūkasu Blusiņu. Vidējā vecuma grupā jeb starp 6 – 7 gadus vecajiem velosipēdistiem labāko pieciniekā iekļuva Niklāvs Ogņevs, Ramona Smolovina, Linards Āboliņš, Ģirts Dzalilovs un Jānis Liedeskalniņš.

Savukārt jaunākajā dalībnieku grupā jeb vecumā līdz pieciem gadiem uzvaras laurus plūca Kristofers Kristers Kupčs, aiz kura nākamos četros labākos rezultātus uzrādīja Arturs Bērziņš, Sandija Sausā, Ņikita Rjazka un Niklāvs Galzons. Šīs grupas dalībnieki pēc aizvadītajiem startiem saņēma mīkstās rotaļlietas, bet pārējie velosipēdisti tika pie atstarotājiem. Īpašs pārsteigums bērniem un viņu vecākiem tika sagādāts ar fotogrāfiju starpniecību, kur katrs no mazuļiem apbalvošanas ceremonijā saņēma fotogrāfiju ar sevi starta laikā. Riteņbraukšanas kluba „Velo” vadītājs Guntis Kozilāns atklāj, ka šīs balvas sarūpētas ar Alūksnes pilsētas domes, SIA „Pie Zvejnieka”, Arta Rutka, Viļņa Veļķera, Māra Šļivkas, Edgara Ogņeva, bet sacensību organizēšanā dalību ņēmis Pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” un Alūksnes Tautas nams kolektīvs.

Kategorijas