Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mājās atgriežas ar divām medaļām

Ilze Bogdanova

2009. gada 2. jūnijs 11:08

593

Alūksniešu dalība Kuldīgā notikušajā Baltijas čempionātā beigusies ar divām godalgotajām vietām, ko garajā distancē un stafešu cīņā izcīnīja M21E grupas dalībnieks Edgars Bertuks. Lai gan pārējiem trīs izlasē startējušajiem puišiem – Jānim Kūmam, Atim un Tomam Dandeniem – medaļas šoreiz gāja secen, viņu devums komandai nav ne mazāk svarīgs, ļaujot Latvijas izlasei iegūt visvairāk punktu.

Atgādinām, ka Baltijas čempionāts sākās ar dalībnieku startiem garajā distancē. Tajā labāko rezultātu uzrādīja E.Bertuks, kurš kļuva par M21E uzvarētāju. Pavisam nedaudz līdz medaļai pietrūka M18E grupas pārstāvim T.Dandenam, kas ieguva 4.vietu. Pārējiem diviem puišiem individuālās sacensības izvērtās mazāk veiksmīgas: A.Dandens ieguva 19.vietu no 44 finišējušajiem, bet J.Kūms, viena izlaistā kontrolpunkta dēļ, vērtējumā netika iekļauts.

Līdz uzvarai pietrūkst sešas sekundes


Nākamajā dienā notikušajā stafešu cīņā izlasē iekļuvušie alūksnieši startēja katrs savā komandā, kur par augstākās vietas ieguvēju kļuva E.Bertuka pārstāvētā trijotne ar komandas biedriem Mārtiņu Sirmo un Jāni Krūmiņu. Lai gan pēc pirmā etapa alūksnietis stafeti nodeva kā piektais, jau otrā etapa laikā komanda izvirzījās līderos. Tiesa, šīs pozīcijas viņiem noturēt neizdevās: neskatoties uz to, ka trešā etapa veicējs distanci uzsāka ar 20 sekunžu pārsvaru, sīvākajam konkurentam no Igaunijas viņš finišā piekāpās par sešām sekundēm, komandai gala vērtējumā iegūstot 2.vietu. Pārējo alūksniešu pārstāvētās komandas izcīnīja sekojošas pozīcijas: J.Kūms ar komandas biedriem Miku Žagatu un Gati Caicu – 8.vietā, A.Dandens ar komandas biedriem Kristapu Kaimiņu un Ati Rešķi – 10.vietā, bet M20E grupā startējušais T.Dandens ar komandas biedriem Didzi Vīksni un Jāni Tamužu – 5.vietā.

Pārstāv klubu paralēlajās sacensībās

Paralēli Baltijas čempionātam norisinājās arī Baltijas veterānu čempionāts un atklātās sacensības. Tajās orientēšanās klubu „Alūksne” pārstāvēja trīs sportisti: Jānis Veļķeris (M12), Viesturs Dandens (M45) un Vilnis Veļķeris (M50). Sacensību pirmajā dienā orientieristi devās garajā, bet nākamajā dienā – vidējā distancē. Augstākās vietas abās disciplīnās izcīnīja J.Veļķeris, kurš garajā distancē uzrādīja sesto, bet vidējā – trešo ātrāko laiku, kopvērtējumā kļūstot par Baltijas atklāto sacensību 6.vietas ieguvēju. Savukārt Baltijas veterānu čempionāta dalībniekiem V.Veļķerim un V.Dandenam sacensības beidzās ar kopvērtējuma 10. un 22.vietu, kur abi alūksnieši augstākās pozīcijas izcīnīja vidējā distancē.

Kategorijas