Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunieši pārsteidz ar īstu sniegu

Agita Auziņa

2009. gada 2. jūnijs 09:16

815

Jauniešu dienu apmeklē ne mazāk kā 500 interesenti

“Neiespējamais ir iespējams” tā paši jaunieši izsakās par 30.maijā notikušo jauniešu dienu “Kur ir Sniegacilvēks?”. Ja sākumā izlasot afišu nosaukums likās mulsinošs, tad ierodoties tur viss tapa skaidrs – sniegs patiešām bija.

Alūksnes jauniešu ideju novērtēt bija ieradušies ziemas sporta veidu cienītāji ne vien no rajona, bet arī no Rīgas un Siguldas. Sniega esamība bija pārsteigums visiem. “Mums bija izdevies saglabāt pietiekoši daudz sniega. Slēpot un snovot varēja pat līdz vēlam vakaram. Sākumā domājām, ka tas kusīs ātrāk, bet tā nebija. Ja vasarā tiec uzsnovot, tas ir baigais gandarījums” stāsta viens no pasākuma organizatoriem Toms Mintāls. Sniegu viņi glabājuši zem skaidām, izpalīdzējis SIA “Verners un draugi” kolektīvs. Atbalsts gūts arī no “Sniegakluba”, kas parasti atbalsta visus pasākumus, kam ir kāda saistība ar sniegu. “Sniega klubs” devis balvas konkursiem, arī grāmatas, kas izdalītas pilsētas skolām un bibliotēkai.

Uzstājas pašmāju talanti

“Domāju, ka katrai jauniešu dienai ir jābūt atšķirīgai, negribējām atkārtot to, kas bijis iepriekšējos gados, tāpēc meklējām ko jaunu. Snovbords, slēpošana vēl nebija bijis un tā bija visa pasākuma “odziņa”. Bija multimēdiju telts, kur rādījām pašu jauniešu uzņemtās filmas, varēja arī mācīties zīmēt stencil stilā. Protams, neiztrūkstošas bija vietējo jauniešu muzikālās uzstāšanās – dziedāja Kristīna Zaharova, Ieva Bistrova, Līva Zariņa, “Uz sienas rakstīts”, “HEIL” un Riharda Aigara muzikālais projekts “Ourbreed”, dejoja Vitālijs Nikolašenkovs, “Happy Bunnies” un Pededzes jauniešu deju apvienība. Pasākumu vadīja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas aktīvie jaunieši Renārs Krastiņš un Raimonds Celms,” stāsta Liene Kandele.

Nākošgad jauniešu diena neizpaliks


Līdz pat jauniešu dienai norisinājās foto konkurss “Ziema/ cilvēks/ vasara” un todien varēja apskatīt labākos iesūtītos darbus. Par konkursa uzvarētāju kļuva Roberts Ozoliņš, kas braucot Siguldā ar gaisa vagonu bija nofotografējis sarmotus kokus un gaisa balonu.  Sniegacilvēka projekts vēl turpinās un ir paredzēta izstāde “Tur ir Sniegacilvēks”ar jauniešu dienā uzņemtajām fotogrāfijām, taps arī video materiāls. Ilze Zvejniece stāsta, ka tā būs pārvietojama izstāde un būs aplūkojama katrā pagastā.

Jaunieši paldies saka Alūksnes un Apes novada fondam, Alūksnes bērnu un jauniešu centram, Alūksnes pilsētas domei, SIA “Verners un draugi”, “Sniegaklubam”, NBS Kājnieku skolai, Oskaram un Elvijam Keomeģiem par snovborda konstrukcijām un, protams, arī visai darba grupai un tehniskajiem palīgiem. Visi trīs jaunieši, Liene, Toms un Ilze, vienbalsīgi saka, ka nākošgad Jauniešu diena būs! Jau tagad viņiem ir daudz ideju nākošā gada pasākumam. “Idejas rodas tad, ja kaut ko dari,” saka Liene.

Kategorijas