Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Komandā „Nord Ost” šosezon startēs deviņi braucēji

Ilze Bogdanova

2009. gada 1. jūnijs 15:48

1158

Lai gan Latvijā ūdens motosporta sezona tiks atklāta tikai pēc pāris nedēļām, Alūksnes ūdens motosporta kluba „Nord Ost” sezona jau rit pilnā sparā. Pirms nedēļas no sacensībām Ungārijā atgriezās divi sportisti – Andis Čikulis (T 500) un Dāvis Kaminskis (JT 250), bet vakar Polijā sezonas pirmos startus aizvadīja jauniešu klases dalībnieks Ivo Egle.

Alūksnes ūdens motosporta kluba „Nord Ost” pārstāvis Raitis Egle atzīst, ka dalība Ungārijas un Polijas nacionālajos čempionātos būs viens no sezonas centrālajiem notikumiem. Atsevišķu sporta klašu pārstāvji aizvadīs Eiropas un Pasaules čempionāta posmus, kā arī turpinās iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, startējot Igaunijas nacionālajā čempionātā.

Mērķis – noturēties trijniekā


Tiesa, par sezonas galvenajām sacensībām kļūs dalība Latvijas čempionāts, jo, kā paskaidro R.Egle, ja visās pārējās sacensībās sportisti tiek vērtēti individuāli, tad nacionālajā čempionātā par vietām cīnās visa komanda kopā. „Pagājušajā gadā mēs ieguvām 3.vietu klubu vērtējumā, tāpēc šogad sliktākajā gadījumā ceram tādu pašu arī saglabāt,” viņš saka. Par to, lai pašu izvirzīto mērķi izdotos sasniegt, jaunajā sezonā gādās deviņi sportisti: Ivo Egle un Dāvis Kaminskis (JT 250), Andis Čikulis (T 500), Andris Musts (R 1000), Normunds Sniķeris (RN 2000), kā arī Reinis Musts, Gints Rozenbergs, Gints Upenieks un Raimonds Špacs (S 550). R.Egle atklāj, ka komandas sastāvs salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu nav mainījies. Vienīgās izmaiņas saistītas ar O 500 klases braucējiem – Edvīnu un Gintu Zālīšiem, ar kuriem pērn aizsāktā sadarbība šogad netiks turpināta.

Ziemas darbs atmaksājies

Šie sportisti ziemas sezonu veltījuši rūpēm par vienu no svarīgākajām panākumu atslēgām – pašām laivām un to tehnisko stāvokli. „Ne nu gluži pucēja, bet iepriekšējās „sāpes” laboja un uzlaboja,” smejoties skaidro R.Egle, jautāts, cik vērienīgas šīs rūpes bijušas. Viņš stāsta, ka lielākajai daļai braucēju spēkrati jau esot darba kārtībā un izmēģināti iknedēļas treniņos Alūksnes ezerā. Savukārt daži ziemā aizsākto darbu vēl turpina, lai Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas kļūs par pirmajām sacensībām, kurās komanda startēs kopā, viņi varētu uzrādīt vislabākos rezultātus. Tiesa, par to, ka ziemā ieguldītais darbs nav bijis velts, daži sportisti jau varējuši pārliecināties: A.Čikulis Ungārijā notikušajās sacīkstēs iekļuvis labāko desmitniekā, bet D.Kaminskis kļuvis par savas grupas uzvarētāju.

Par sacensību trūkumu nesūdzas

Nu mājās no sacensībām Polijā tiek gaidīts jauniešu klases braucējs I.Egle, kas, tāpat kā komandas biedrs D.Kaminskis, sacensību pirmos divus braucienus beidzis, atrodoties līdera pozīcijās. Šajā nedēļas nogalē viņam Polijā pievienoties plāno vēl pāris kluba sportistu, bet daļa tajā pašā laikā dosies Igaunijas virzienā, lai aizvadītu pirmo posmu kaimiņvalsts nacionālajā čempionātā. „Par sacensību trūkumu sūdzēties nevarēsim,” smejas R.Egle, atgādinot, ka vienas no tām, līdzīgi kā iepriekšējos gados, norisināsies tepat, Alūksnes pusē.

Kategorijas