Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienas speciālā internātpamatskola Nordea Rīgas maratonā

2009. gada 19. maijs 14:10

1228

Svētdien,17.maijā, norisinājās lielākais tautas sporta pasākums Nordea Rīgas maratons. Šogad tika sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords – 8593 skrējēji no 35 valstīm. Hanzas maiznīca rīkoja konkursu skolu komandām par iespēju piedalīties skrējienā. Konkursa rezultātā 6 skolu komandas no dažādām Latvijas vietām ieguva „brīvbiļeti dalībai maratonā” – apmaksātu dalību un transporta izdevumus. Starp šīm sešām skolām bija arī Gaujienas speciālā internātpamatskola.

Konkursa rīkotājus patīkami pārsteidza gaujieniešu sportotprieks un vēlme piedalīties skrējienā. „Mums ir liels prieks par šo skolēnu entuziasmu. Manuprāt, ir jābūt lielam sporta un skriešanas cienītājam, lai spētu piecelties pašā rīta agrumā, tad vairākas stundas pavadīt ceļā un jau 9.30 būt uz starta, lai skrietu 5 kilometrus. Ceram, ka dalība maratonā iedvesmos skolēnus turpmākajiem panākumiem sportā,” saka Hanzas maiznīcas Mārketinga un tirdzniecības direktors Edijs Vegners.

Spītējot vēsajam laikam, 17.maija rītā Gaujienas speciālās internātpamatskolas 7 cilvēku lielā komanda jau uzreiz pēc 8 no rīta bija ieradušies Rīgā, lai saņemtu savus starta numurus un būtu gatavi minimaratona startam. Atskanot starta šāvienam, kopā ar vairākiem tūkstošiem skriešanas entuziastu skolēni uzsāka 5km skrējienu. Pēc finiša visi bērni bija lieliskā noskaņojumā un priecājās par saņemtajām piemiņas medaļām.

Gaujienas speciālās internātpamatskolas skolotāja Ruta Graudiņa no Hanzas maiznīcas un maratona organizatoriem saņēma pateicības rakstu par skolēnu iedvesmošanu un jaunās maratonistu paaudzes audzināšanu. No organizatoru puses pateicības rakstu parakstīja maratona goda patronese, Latvijas slavenākā maratoniste, Jeļena Prokopčuka.


Kategorijas