Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Septiņi vēlēšanu brīnumi

Tenis Nieze

2009. gada 16. maijs 08:58

901

Vai ticat brīnumiem? Vai tie ir arī mūsdienās? Protams! Septiņi pasaules brīnumi ir septiņi lielu cilvēku radīti objekti, kas visi atrodas manas dzīvesvietas tuvumā, gulbju zemē (tiesa, ar minimālu gulbju skaitu, bet ar daudz pīlēm). Raugi, vēlēšanas tuvojas. Lielie cilvēki saka: “Viss, ko solījām, ir izpildīts!”

Viņi zina, ka uzvarēs gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, jo savu spējas un sakarus tur augšā ir pierādījuši darbos. Kā lai nebalso par viņiem? Par šiem brīnumiem, kas noteikti reiz kļūs antīki un ko tūristi tos daudzinās tuvu un tālu.

Tātad, kas ir šie brīnumi, kas tapuši laikā no vienām pašvaldību vēlēšanām līdz nākamajām? O, tā ir Gīzas piramīda jeb grandiozā ģimnāzijas piebūve, tiesa, vēl nepabeigtā. Ak, tas ir Babilonas gaisa dārzs jeb siltumnīca muižā. Mī un žē, tas ir Artemīdas templis jeb labiekārtotā publiskā bezmaksas tualete, kura gan reizēm ir slēgta. Gandrīz aizmirsu Zeva statuju – ūdensvada projektu, kuram ir liela pretestība, bet ko gan tas nozīmē Zevam? Itin neko! Lai pretojas! Nu tad vēl ir Halikarnāsas mauzolejs jeb daudzinātais un plaši izslavētais gāzes apkures katls, kas, ja vajag, spējot sasildīt visu miestu. Vēl ir Rodas koloss – kolosāls ielu uzlabojums un jaunieviesumi ar iespēju automašīnas novietot ceļa malā, ar brauktuves sašaurināšanu, jaunu vienvirziena ielu veidošanu miestiņā. Paši saprotiet, ja tā turpināsies, tad mums būs tādi sastrēgumi, ka varēsim aicināt pie sevis darbā Intaru Busuli, lai stāv un dzied, un regulē. Vai arī nāksies uz katra stūra novietot luksoforu. Vai, un ir vēl mums tā saucamā Aleksandrijas bāka jeb izgaismotā strūklaka!

 

Ak, Dievs mīļais, kā kaimiņi mūs skauž! Bet nevar noskaust. Brauc ciemos pie mums un kož nagos, uz mūsu pasaules septiņiem brīnumiem blisinādamies. Lai skauģi skauž! Mēs par to tikai smīnam ūsā.

Sakiet, kurš no mūsu septiņiem brīnumiem jums ir vismīļākais, kurš visnepieciešamākais, bez kura varētu iztikt? Oi, visi ir vajadzīgi. Nav neviena tāda, no kura es atteiktos. Mīļākais – protams, tualete. Tā ir skaista, ērta. Tādu es biju sen jau pelnījis un gaidīju tik ilgi. Visu savu dzīvi līdz pensijai. Visnepieciešamākais brīnums? Nu, protams, gāzes katls. Tas man liek domāt par to, cik koku tiek pasaudzēts, nenocirsts malkai, kamēr es sildos ar gāzi. Lai jau muld, ka katla izmeši piesārņo vidi. Skauģi tā saka.

Un vēl es domāju, kādus pasaules brīnumus mums sarūpēs jaunievēlētā novada domīte...

Kategorijas