Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mopēdi sāk sezonu ar parādi Biķerniekos

2009. gada 14. maijs 17:26

439

16.maijā pulksten 13.00 Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, notiks Padomju Savienībā ražoto mopēdu demonstrācijas braucieni.

 Kā informē motokluba „Ape” vadītājs Mairis Levans, šis pasākums notiks Muzeju nakts ietvaros un  ir 36. Starptautiskā motokrosa „Vaidavas kauss” mopēdu klases pirmais posms braukšanā pa asfaltu. Savukārt otrais posms notiks 12.jūlijā Apes mototrasē , kad braucieni notiks  pa bezceļu segumu.

Šī pasākuma organizatori ir biedrība ”Motoklubs Ape” sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi un Rīgas Motormuzeju. Dienas kārtībā paredzēta mopēdu parāde un vairāki braucieni pa klasēm, kā arī (pirmo reizi Baltijā!)  24 minūšu komandu brauciens, kurā, ar vienu mopēdu mainoties, brauc trīs  līdz pieci  dalībnieki. Šajā sacensībā piedalās jebkura vecuma dalībnieki.
Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt arī Rīgas Motormuzeja eksponātus, kā arī jaunās motokrosa klases MINI MX motociklus.

Organizatori informē, ka  šobrīd uz sacensībām Biķerniekos jau  pieteikušies vairāk kā 50 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas, piecas blakusvāģu ekipāžas, kā arī  daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Komandu sacensībās gatavojas braukt hokejisti, biatlonisti, slavenais Miņina bobslejistu  četrinieks, kā arī vairākas sportiskas ģimenes.
„Interesanti, ka sākoties mopēdu  popularitātes „bumam” Latvijā pirms četrdesmit gadiem, apenieši „atvilka” „Zelta mopēda” izcīņu uz Apes mototrasi”, saka M. Levans. „Tagad notiek otrādi -  „Vaidavas kausā” pēdējos gados  veiksmīgi  atdzimušās mopēdu sacensības centīsimies   atkal pietuvināt Rīgai.”

Kategorijas