Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunieši izvēlas apgūt arodu

Ilze Bogdanova

2009. gada 11. maijs 10:29

528

Lai iepazīstinātu ar nākamā mācību gada piedāvājumu un prezentētu izglītības iestādi kopumā, Alsviķu profesionālajā skolā tika rīkota atvērto durvju diena.

Tajā skolas pašreizējie audzēkņi prezentēja apgūstamos arodus, akcentējot tās profesijas, kurās jauni audzēkņi tiks uzņemti nākamajā mācību gadā. Šīs profesijas ir: šuvējs, teksta redaktora operators, pavārs un pavāra palīgs. Ar apgūstamo arodu praktisko pusi klātesošie varēja iepazīties audzēkņu darbu izstādē. Aizmirsts netika arī par brīvā laika pavadīšanas iespējām: deju nodarbībām, teātra pulciņu un sporta aktivitātēm.


Tiesa, viesus no Rīgas, Daugavpils un Valmieras vairāk interesēja ar mācībām saistītu jautājumu noskaidrošana, kā arī iepazīšanās ar sadzīves apstākļiem. Atbildes klātesošie varēja saņemt gan pēc audzēkņu un pedagogu sniegtās prezentācijas, gan dienas turpmākajā gaitā, kad visi tika aicināti doties kopējā ekskursijā pa profesionālās izglītības telpām, lai visu iepazītu paši savām acīm.


Lai gan atvērto durvju dienā apmeklētāju nebija daudz, skolas direktore Anita Palma atzīst, ka parasti tie ir jaunieši, kas jau izlēmuši mācīties šajā skolā. Lielākā interese ir par pavāra profesiju, jo jau saņemti pirmie pieteikumi. Pieteikties mācībām var līdz pat jaunā mācību gada sākumam

Kategorijas