Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tautas partijas sarakstā dominē pašvaldību vadītāji

Līga Vīksna

2009. gada 7. maijs 16:33

11872

Tautas partijas saraksts Alūksnes novada vēlēšanām iesniegts astotais. Saraksta līdere ir Ziemeru pašvaldības vadītāja Valda Zeltiņa, nākamās ir Ilzenes pašvaldības vadītāja Arita Prižavoite, Alūksnes pašvaldības vadītāja Vija Puzule, Austrumvidzemes lauku attīstības biroja vadītāja Viola Kaparšmite un SIA “Alūksnes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa.

“Alūksnes novads ir Vidzemes pērle, bet mums to ir jāuzspodrina un jāveido par iecienītu darba, atpūtas vietu iedzīvotājiem un viesiem. Manuprāt, novadam ir vajadzīgs ne tik daudz politiķis, kā kārtīgs saimnieks,” saka V.Zeltiņa.

Kurš gan cits!

Sarakstā 7 no 18 kandidātiem ir līdzšinējie pašvaldību vadītāji. “Tas nav nejauši, jo kurš gan cits labāk kā pašvaldību darbinieki pārzina situāciju, veidojot novadus! Aiz šiem cilvēkiem stāv daudzi un labi padarīti darbi. Būtiski, ka ir pārstāvēta arī slimnīca – tas mums ļaus veiksmīgāk cīnīties par tās pastāvēšanu. Ir arī cilvēki no pagastiem, uzņēmēji, izglītības darbinieki,” stāsta V.Zeltiņa.

TP galvenais uzdevums esot godprātīgi un ar prieku veikt darbu, uzņemties atbildību un pareizi rīkoties pašreizējā situācijā. “Ir grūti nosaukt konkrētus veicamos darbus – to ir ļoti daudz. Noteikti sekmīgi īstenosim novadu reformu šajā ekonomiski grūtajā situācijā - tas nebūs viegli,” saka V.Zeltiņa.

Lielākā sāpe- ceļi

Viņa uzskata, ka daudzu ieceru īstenošanu novadā ietekmēs ekonomiskā situācija valstī kopumā. “Pašvaldībās vēlamies turpināt jau apstiprināto attīstības plānu īstenošanu. Daudzos pagastos ir novecojusi ūdens saimniecības sistēma, jāsakārto ceļi. Nesakārtotā infrastruktūra ir Alūksnes novada lielākā sāpe. Tāpēc arī neesam interesanti tūristiem,” spriež V.Zeltiņa.

Informējot un izglītojot iedzīvotājus par uzņēmējdarbības un pašnodarbinātības uzsākšanas iespējām, TP veicināšot jaunu darba vietu radīšanu. “Šobrīd aktīvi jāapgūst Eiropas fondu līdzekļi. Pašvaldībām nebūs daudz naudas – būsim reāli, tādēļ šo iespēju vēl jāizmanto. Jaunajai domei būs jāstrādā, lai Saeimas deputātiem Rīgā ieteiktu, kā pareizāk pārdalīt finansējumu. Novadā būs svarīgi saglabāt kultūras un sporta tradīcijas, īpaši uzmanību pievēršot jaunatnes lietderīgai nodarbināšanai. Plānveidīgi veiksim novada ielu un ceļu rekonstrukciju. To izdarīt nebūs viegli, jo finansējuma ir maz. Tikko biju Šveicē, nevar salīdzināt ceļu stāvokli tur un Latvijā,” stāsta V.Zeltiņa.

Ne 15, ne 16

TP neiestājas ne par 15, ne 16 pārvalžu modeli novadā, jo uzskata, ka tas ir diskutējams jautājums, ko būs jāizlemj jaunajai domei atkarībā no tā, cik daudz būs finansējuma.

“Lai pagasti nekļūtu par nomalēm, jāgādā, lai tur esošā infrastruktūra tiktu lietderīgi izmantota. Veidojoties novadiem, nevaram skatīties šauri savas pašvaldības robežās – jāskata novads kopumā. Mēs neesam valsts nomale – vajag labu gribu, darbiniekus, saimniekus, tad varēsim būt tilts starp Krieviju un Eiropas Savienību. Neraugoties uz partejisko piederību, novada domē būs svarīgi strādāt vienam mērķim sava novada labā. Strīdi un ambīcijas, kas valda pašlaik, kavē darbu,” pārliecināta V.Zeltiņa.

"Tautas partija"
Deputātu kandidātu saraksts 

Nr Vārds, Uzvārds(18) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Valda Zeltiņa 1962  Ziemeru pagasta padome  Pagasta padomes priekšsēdētāja  augstākā2  Arita Prižavoite 1962  Ilzenes pagasta padome  Pagasta padomes priekšsēdētāja  augstākā3  Vija Puzule 1954  Alūksnes pilsētas dome  Domes priekšsēdētāja  augstākā4  Viola Aija Kaparšmite 1961  SIA"Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs filiāle Austrumvidzemes lauku attīstības birojs"  Biroja vadītāja  augstākā5  Maruta Kauliņa 1954  SIA"Alūksnes Slimnīca"  valdes priekšsēdētāja, ārste  augstākā6  Māris Vīgups 1981  SIA"Skaistuma darbnīca"  Valdes priekšsēdētājs  augstākā7  Armands Musts 1961  Alūksnes pilsētas dome  Domes priekšsēdētāja vietnieks  augstākā8  Janīna Čugunova 1959  Malienas pagasta padome  Pagasta padomes priekšsēdētāja  augstākā9  Ilze Rubene 1976  SIA"1.Juridiskais birojs"  Valdes priekšsēdētāja  augstākā10  Edvīns Fricis Svars 1942  Alūksnes pilsētas dome  Domes deputāts  augstākā11  Iveta Priede 1966  Mālupes pagasta padome  Pagasta padomes priekšsēdētāja  augstākā12  Jānis Bērtiņš 1943  Ziemeru pagasta padome  29.Ziemeru mazpulka vadītājs  vidējā13  Elita Laiva 1965  Zeltiņu pagasta padome  Pagasta padomes priekšsēdētāja  augstākā14  Aivars Fomins 1958  Annas pagasta padome  Pagasta padomes priekšsēdētājs  vidējā15  Aiva Vilciņa 1967  Jaunannas pamatskola  Skolotāja  augstākā16  Jānis Strakša 1970  SIA"J.A.Lejas"  Valdes priekšsēdētājs  vidējā17  Lolita Vanaga 1972  Alūksnes bērnu un jauniešu centrs  Direktora vietniece  augstākā18  Marģers Kamerāds 1950  Pārtikas un veterinārā dienesta Alūksnes pārvalde  Pārvaldes vadītājs  augstākā 

Kategorijas