Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pusei "Novadnieka" saraksta deputātu kandidātu ir augstākā izglītība

Mārīte Dzene

2009. gada 30. aprīlis 10:33

4201

Apes novada pašvaldības vēlēšanām trešo sarakstu iesniedza vēlētāju apvienība “Novadnieki”. Saraksta līderis ir Trapenes pamatskolas direktors Aivars Maltavnieks.

Aiz viņa sarakstā ir Gaujienas vidusskolas direktore Ieva Zariņa, Apes domes deputāts Andris Zeltiņš, SIA „BAF+” valdes loceklis Guntis Zariņš un Virešu pagasta zemnieku saimniecības „Rožkalni” vadītāja Inese Beča.  „Mēs sevišķi nešķirojām kandidātus, nosakot viņu vietu sarakstā. Domājam, ka to izdarīs vēlētāji. Katrs sarakstā iekļautais cilvēks ir profesionālis savā darbā. Tiesa, vairāk ir skolotāju, jo  tieši šī joma ir tā, kurā vēlamies ne tikai izteikt savu viedokli, bet arī īstenot mūsdienu prasībām atbilstošas izglītības programmas,” uzsver A.Maltavnieks.


Izvēlēsies katrai skolai savu profilu
Viņš atzīst, ka pamatizglītības mācību  iestādes ir vajadzīgas tuvu dzīvesvietai, jo būtu neprāts mazus bērnus sūtīt kaut kur tālu prom mācīties. Tāpēc ir nepieciešams saglabāt esošās skolas un piedāvāt tajās labas kvalitātes izglītību. “Daudzi negrib piekrist, ka izglītība ir prece, kuru jāprot pārdot. Ja salīdzina, tad Gaujienas vidusskola ir galvas tiesu pārāka par Apes vidusskolu. Apes arodvidusskolu ir paredzēts likvidēt.  Tas nozīmē, ka varētu apvienot Apes vidusskolu un arodvidusskolu. Savukārt Gaujienā būtu  iespējams apgūt vispārējo vidējo izglītību,” uzskata A.Maltavnieks. Priekšvēlēšanu programmā “Novadnieki” paredz izmantot novada izglītības iestāžu mācību bāzi pieaugušo profesionālajai apmācībai un tālākizglītošanai, kā arī atrast katrai skolai savu izglītojošo profilu. 


Piesaistīs finansējumu novada attīstībai

Sarakstā ir arī uzņēmēji, medicīnas darbiniece, zemniece... “Mūsu mērķis nav iegūt krēslus jeb amatus novada domē, jo katram ir savs darbs. Taču dzīvojam demokrātiskā valstī, tāpēc vēlamies piedāvāt savas kandidatūras, lai būtu viedokļu dažādība un diskusijas, pirms tiek pieņemti lēmumi,” skaidro A.Maltavnieks. “Novadnieki” vēlas piesaistīt investīcijas ne tikai izglītībai, bet arī dabas aizsardzībai, jaunu darbavietu radīšanai, ielu un ceļu remontiem, sociālajai sfērai, kultūrai un sportam. Saraksta līderis uzskata, ka novada pašvaldībā ir nepieciešams speciālists, kurš palīdzētu uzņēmējiem un zemniekiem sagatavot projektus Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaistei.

Apes novada dome
Novadnieki
Deputātu kandidātu saraksts 

 

Nr Vārds, Uzvārds(16) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Aivars Maltavnieks 1963  Trapenes pamatskola  direktors  augstākā2  Ieva Zariņa 1960  Gaujienas vidusskola  direktore  augstākā3  Andris Zeltiņš 1968  Apes pilsētas dome  deputāts  vidējā4  Guntis Zariņš 1967  SIA "BAF +"  valdes loceklis  augstākā5  Inese Beča 1963  z/s "Rožkalni"  vadītāja  vidējā6  Modris Jaunbērziņš 1953  SIA "J&A Construction""  valdes loceklis  vidējā7  Laima Bētere 1966  Alūksnes slimnīca  neatliekamās medicīniskās palīdzības feldšere  vidējā8  Jānis Uskliņģis 1983  Strenču MRS  forvardera operators  vidējā9  Linda Barkovska 1972  Gaujienas speciālā internātpamatskola  internāta skolotāja  augstākā10  Baiba Dzelzskalēja-Kalēja 1976  Trapenes pamatskola  pirmsskolas skolotāja  augstākā11  Agita Pakalniete 1972  Gaujienas speciālā internātpamatskola  internāta skolotāja  augstākā12  Andrejs Karpinskis 1972  SIA "BAF +"  reklāmas dizainers  augstākā13  Rasma Priževaite 1952  Trapenes pamatskola  sākumskolas skolotāja  augstākā14  Mihails Brīdaks 1977  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes brigādes Apes postenis  vada komandiera vietnieks  vidējā15  Baiba Ozoliņa 1980  Ozolu pamatskola  mūzikas skolotāja  vidējā16  Ģirts Vilcāns 1984  IK "GMK"  īpašnieks  vidējā 

Kategorijas