Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Pilsoniskā savienība” atbalsta godīgu politiku

Līga Vīksna

2009. gada 28. aprīlis 13:12

11962

Septītais saraksts Alūksnes novada vēlēšanām saņemts no partijas “Pilsoniskā savienība” (PS). Saraksta līderis ir šīs partijas Alūksnes nodaļas vadītājs Staņislavs Vanags, kā nākamie sarakstā ir Vidzemes reģiona meliorācijas nodaļas Alūksnes sektora vadītājs Ilgvars Semanis, skolotāja Digna Ķīse, pensionārs Uldis Jurciņš un pansionāta “Alūksne” direktore Rasma Muceniece.

“Sabiedrībā izskan viedoklis, ka politika ir netīra joma, kurā nevajag iesaistīties. Manuprāt, vienkārši politikā ir nepareizie cilvēki, kas apstākļus izmanto sev, paziņām par labu. PS ir inteliģences saraksts, kas grib pārstāvēt godīgu un sociāli atbildīgu politiku novada domē,” saka S.Vanags.

15 no 17- augstākā izglītība

Viņš uzsver, ka pamatā sarakstā iekļauti cilvēki ar lielu dzīves un darba pieredzi, 15 no 17 kandidātiem ir augstākā izglītība.

“Sarakstā dominē kultūras un izglītības darbinieki - to uzsveram, jo šajā sasaukumā par kultūru un izglītību būs ļoti jācīnās. Mūsu saraksta cilvēki varēs pastāvēt par šīm nozarēm. Ir pārstāvēta arī sociālā joma. Zināmas nekārtības ir gan Alūksnes, gan citās pašvaldībās, tādēļ mūsu sarakstā ir arī tiesību aizsardzības jomas speciālists. Ir arī cilvēki ar pieredzi pašvaldību darbā. Uzskatām, ka “Mežiniekus” ir jāveido par nopietnu sporta centru, līdz šim pie tā ir strādāts gana nenopietni. Mūsu sarakstā ir cilvēki, kas var “Mežiniekus” attīstīt,” stāsta S.Vanags.

Sola izpildāmas lietas

Viņš norāda, ka PS nesola neko tādu, ko nevarētu izpildīt. “Nesakām, ka mums vienīgajiem ir īstā programma, lai izvestu Alūksnes novadu no krīzes. Mūsu pamatmērķis ir saglabāt visu izglītības un kultūras infrastruktūru novada pašvaldībās, nepakļauties Izglītības un zinātnes ministrijas spiedienam par skolu reorganizāciju. Uzskatām, ka ļoti nopietni jādomā par domes darba kultūras uzlabošanu, deputātu darba ētiku, atklātību. Visiem jāstrādā pēc savām spējām – nedrīkstam atļauties domes darbiniekiem maksāt algas, kas pārsniedz Saeimas deputātu algas,” pauž S.Vanags.

PS gādāšot arī par katra pagasta kultūras vērtību saglabāšanu. “Kultūras vērtību popularizētāja ir arī skola. Ja saglabās skolas, pagasti nekļūs par neapdzīvotām nomalēm. Apzināmies, ka šai domei kaut kādā mērā būs jāuzņemas atbildība par jaunu privatizācijas procesu, tādēļ būs jādomā, kā īpašumus neatdot privātajiem,” saka S.Vanags.

Neatbalsta interešu konfliktus

Viņš uzsver, ka PS izteikti nepārstāv privātuzņēmējus, jo tas esot ļoti liels risks, ja lēmumus pieņem privātuzņēmējs. “Negribam nonākt situācijā, kāda ir Jūrmalas domē. Atbalstām privātuzņēmumus – viņiem jāstrādā bez ierobežojumiem, bet ļoti ierobežoti viņiem jādod tiesības pieņemt pašvaldību lēmumus vai darīt to tikai konsultatīvā līmenī, jo vienmēr lēmumi netieši būs virzīti savu interešu labā,” pārliecināts S.Vanags.

PS neiestājas strikti par 15 vai 16 pārvalžu modeli, jo uzskata, ka šo jautājumu būs jāizlemj jaunajai novada domei. “Pašlaik diskusiju par to uzspiež Alūksnes dome, kurai tas ir izdevīgi. Pēc vēlēšanām būs citas nianses un diez vai tas, ko šobrīd vēlas dome, būs aktuāli vai īstenojami,” domā S.Vanags.

"Pilsoniskā savienība"
Deputātu kandidātu saraksts

Nr Vārds, Uzvārds(17) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Staņislavs Vanags 1961  PS Alūksnes nodaļa  vadītājs  augstākā2  Ilgvars Semanis 1945  Valsts SIA "ZM Nekustamie īpašumi" Vidzemes reģiona meliorācijas nodaļa  Alūksnes sektora vadītājs  augstākā3  Digna Ķīse 1970  Alūksnes pilsētas sākumskola  Direktora vietniece audzināšanas darbā  augstākā4  Uldis Jurciņš 1943  Pelnītā atpūtā  Pelnītā atpūtā  augstākā5  Rasma Muceniece 1951  Alūksnes rajona padomes pansionāts ,,Alūksne''  Direktore  augstākā6  Ansis Gailītis 1951  -  Pelnītā atpūtā  augstākā7  Daina Dubre-Dobre 1957  Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāzija  Direktore  augstākā8  Valdis Bērziņš 1960  Individuālais komersants  Individuālais komersants  augstākā9  Anita Vēliņa 1962  Alūksnes mākslas skola  Direktora vietniece mācību darbā  augstākā10  Sandra Lācīte 1968  Alsviķu pirmsskolas izglītības iestāde "Saulīte"  Vadītāja  augstākā11  Līga Biete 1968  Ziemeru pagasta padomes Ziemeru pamatskola  Direktore  augstākā12  Lāsma Tomiņa 1970  Alūksnes mūzikas skola  mūzikas skolotāja  augstākā13  Solvita Engelsa 1973  Pārtikas un veterinārais dienests  Līgumdarbs  augstākā14  Ina Aizupe 1975  Liepnas internātpamatskola  Direktore  augstākā15  Arnis Bērziņš 1976  Rēzeknes augstskola  Lektors  augstākā16  Intars Berkulis 1976  SIA "Meža zemes"  Valdes priekšsēdētājs  vidējā17  Līva Leimane 1987  Alūksnes pilsētas Tautas nams  Pasākumu organizatore  vidējā 

 

Kategorijas