Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēlētāju apvienības “Sadarbība” mērķis ir izteikts nosaukumā

Mārīte Dzene

2009. gada 27. aprīlis 16:45

3724

Apes novada pašvaldības vēlēšanām otro sarakstu iesniedza vēlētāju apvienība “Sadarbība”, kuras līdere ir Virešu pagasta sociālā darbiniece Inese Dragone.

 

Nākamā sarakstā ir Virešu pagasta medicīnas darbiniece Signe Klētniece, šīs pašas pašvaldības bibliotēkas vadītāja Ausma Agare, Apes arodvidusskolas pasniedzējs Ivars Markuss un Gaujienas pagasta pastniece Sandra Lārmane. “Mūsu saraksts ir veidots ar domu par sadarbību. Tajā iekļautos deputātu kandidātus apvieno atziņa, ka cilvēks ir galvenā vērtība. Novads mums visiem būs kaut kas jauns, tāpēc ar savām zināšanām un pieredzi gribam iesaistīties tā veidošanā,” skaidro I.Dragone.

Nekonkurē ar citiem kandidātiem

Viņa uzsver, ka sarakstā ir iekļauti vienkārši cilvēki no novadu veidojošām pašvaldībām. Taču viņi ir vienoti, nosakot novada pašvaldības darbības mērķus nākamajiem 4 gadiem. “Mums neinteresē vara un konkurences cīņa. Ja kāds no mūsu kandidātiem iekļūs novada pašvaldībā, tad strādās kopā ar citu sarakstu deputātiem. Esam gatavi sadarboties,” pauž I.Dragone. Viņa nevēlas minēt iespējamo novada domes priekšsēdētāju, taču sevi par tādu neuzskata. I.Dragone labi zina, ka pašvaldības vadītāja darbs nav viegls. “Gan jau kāds no pašreizējiem pašvaldību vadītājiem tiks ievēlēts novada domē, tomēr var arī gadīties, ka tās vadītājs būs kāds cits. Tiesa, ja kandidējam, tad ir jābūt gataviem arī šādai iespējai – uzņemties vadību. Tomēr atklāti varu teikt, ka es nevēlos būt līdere,” atzīst I.Dragone.

Nesola vēlētājiem “kalnus gāzt”

“Sadarbības” priekšvēlēšanu programma ir īsa un konkrēta. Deputātu kandidāti neko īpašu nesola, jo saprot, ka šajā ekonomikai grūtajā situācijā nevar “kalnus gāzt”. Galvenais ir panākt, lai tiktu saglabātas skolas un uzlaboti pakalpojumi, kādi jau ir pašvaldībās. “Mūsu novads būs mazs, apvienojot Apes pilsētu un trīs pagastus. Katrā pašvaldībā ir labas iestrādes gan tūrismā, gan sociālajā darbā un citās nozarēs, taču tās ir jāpilnveido un jāattīsta. Uzskatām, ka zaļā gaisma ir jādod sabiedrisko organizāciju darbībai, jo tā veicina iedzīvotāju aktivitāti,” uzsver I.Dragone. Viņa norāda, ka novada deputātiem ir jājūt atbildība par visa novada teritorijas vienmērīgu attīstību. Vai apvienības sarakstā izvirzītie deputātu kandidāti tiks ievēlēti pašvaldībā, to noteiks vēlētāji. Viņu mērķis nav par katru cenu ieņemt vietu domē, bet ievadīt jaunus cilvēkus politikā.

Apes novada dome
"Sadarbība"
Deputātu kandidātu saraksts
 

Nr Vārds, Uzvārds(13) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Inese Dragone 1952  Virešu pagasta padome  sociālā darbiniece  augstākā2  Signe Klētniece 1965  Virešu pagasta feldšerpunkts  vadītāja  augstākā3  Ausma Agare 1946  Virešu pagasta bibliotēka  vadītāja  vidējā4  Inārs Markus 1939  Apes arodvidusskola  arodapmācības skolotājs  augstākā5  Sandra Lārmane 1961  Gaujienas pasts  pastniece-automobiļa vadītāja  vidējā6  Svetlana Spalviņa 1966  Trapenes pagasta kultūras nams  direktore  vidējā7  Elga Rācene 1958  i.u.Vidriņi  pašnodarbinātā  augstākā8  Austris Gailītis 1967  Atpūtas bāze "Luksti"  īpašnieks  vidējā9  Dzintars Riņķis 1952  VAS Latvijas autoceļu uzturētājs  mehāniķis  pamata10  Zigurds Kalniņš 1985  SIA ZZK  vadītājs  vidējā11  Ivars Ķelpis 1974  Ziemeļaustrumu Virsmežniecības Gaujienas mežniecība  mežsargs  augstākā12  Ritma Kārkliņa 1953  Trapenes pagasta padome  lauku attīstības speciāliste  augstākā13  Andris Jaunzems 1980  Trapenes pamatskola  sporta skolotājs  augstākā

Kategorijas