Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zaļo un zemnieku sarakstā – sava novada patrioti

Līga Vīksna

2009. gada 27. aprīlis 09:03

5841

Alūksnes novada vēlēšanām sestais saraksts saņemts no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Saraksta līdere ir Alūksnes rajona padomes izpilddirektore Gunta Ļuļe, nākamās kandidātes ir Alsviķu pašvaldības vadītāja Sandra Zeltiņa, Jaunlaicenes pašvaldības vadītāja Daiga Rēdele, Liepnas pašvaldības darbiniece Laima Kaņepe un Malienas tautas nama vadītāja Evita Bogdanova.

G.Ļuļe uzsver, ka saraksta cilvēkus vieno vērtības “cilvēks, daba, darbs”.


Daudz pagastu iedzīvotāju

“Svarīgi, ka mūsu sarakstā ir daudz pagastu iedzīvotāju. Mūs visus interesē, kā nodrošināt novada cilvēku tiesības uz pieejamu izglītību, veselības aprūpi, civilizētiem sadzīves apstākļiem. Kā uzņēmējiem radīt iespējas, vēlmi strādāt un attīstīties tieši mūsu novadā. Kā noturēt cilvēkus savā zemē un aizbraukušajiem radīt pārliecību, ka gaidām viņus atgriežamies. Gribam uzlabot iespēju cilvēkiem pilnvērtīgi atpūsties un piedalīties mūsu novada radošās inteliģences veidotajos kultūras un sporta pasākumos. Vēlamies ne tikai saprātīgi izmantot, bet arī saglabāt dabas vērtības un ieaudzināt šo attieksmi mūsu bērnos,” stāsta G.Ļuļe.


Viņa atzīst, ka ZZS kandidāti ir īsti sava novada patrioti. “Kandidējot mēs apliecinām vēlmi uzņemties lielāku atbildību un ar savu darbu, pārliecību uzlabot visu mūsu novadnieku dzīves apstākļus,” saka G.Ļuļe.


Pārmaiņas panāks ar darbu
Viņa norāda, ka ZZS sarakstā ir dažāda vecuma cilvēki ar atšķirīgu profesionālo un personīgo pieredzi, kuri prot atrast kopīgu valodu novadam nozīmīgu mērķu īstenošanā. Daļai kandidātu esot politiskā pieredze, bet lielākoties sarakstā ir rajonā atpazīstami savas nozares speciālisti.
“Esam gatavi strādāt cilvēkam kā indivīdam, izrādot pretimnākšanu, sniedzot savas zināšanas un mācoties no  kolēģu pieredzes. Mums ir pieredze pārrobežu sadarbībā un projektu realizācijā. Ticam, ka ikviens cilvēks ir spējīgs ar savu darbu panākt kaut nelielas, tomēr pārmaiņas gan savā dzīvē, sabiedrības attieksmē, gan novada attīstībā. Uzņemoties pārstāvēt novadu pašvaldības vēlēšanās, vēlamies šo pārliecību raisīt ikvienā, jo uzskatām, ka tās ir nevis mūsu tiesības, bet gan pienākums. Līdz šim rajonā kaut kas ir palicis neatrisināts tādēļ, ka nav bijusi virkne labvēlīgu faktoru, nevis tādēļ, ka kāds negribētu to darīt,” saka G.Ļuļe.


Atbalsta 16 pārvaldes

ZZS atbalsta 16 pakalpojumu pārvalžu modeli Alūksnes novadā, jo uzskata, ka novada domes rīcībā jābūt administrācijai, kas spēs vienlīdz lielu uzmanību veltīt Alsviķu, Pededzes, Ilzenes vai Alūksnes cilvēkiem, spēs “aiz pagasta skolas, tautas nama vai nenoasfaltēta ceļa saskatīt novada kopīgās intereses”.


“Ja būtu recepte, kā īstenot mērķi par novada attīstību un iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanu, nešaubāmies, ka to būtu izmantojuši gan šobrīd ievēlētie deputāti, uzņēmēji, gan mēs katrs. Bet tādas receptes nav. Ir jābūt vērīgiem un darbīgiem, lai nepalaistu garām piedāvātās iespējas, vērstiem uz sadarbību un kompromisu, lai „savas” idejas aizstāvībā nesagrautu citu iesāktos darbus. Tikai kopā un vienojoties spēs strādāt arī jaunā dome, kuras sastāvā esam gatavi iekļauties,” pauž G.Ļuļe.

Zaļo un Zemnieku savienība
Deputātu kandidātu saraksts 

Nr Vārds, Uzvārds(15) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Gunta Ļuļe 1957  Alūksnes rajona padome  izpilddirektore  augstākā2  Sandra Zeltiņa 1958  Alsviķu pagasta padome  priekšsēdētāja  vidējā3  Daiga Rēdele 1967  Jaunlaicenes pagasta padome  priekšsēdētāja  augstākā4  Laima Kaņepe 1960  Liepnas pagasta padome  uzņēmējdarbības atbalsta un informācijas centra va  augstākā5  Evita Bogdanova 1968  Malienas pagasta padome  tautas nama vadītāja  vidējā6  Imants Dreiblats 1955  pašnodarbinātais  inženieris - celtnieks  augstākā7  Laila Gorkija 1969  Liepnas pagasta padome  sociālais darbinieks  augstākā8  Nikolajs Irtiševs 1964  Pededzes pagasta padome  lauku attīstības speciālists  augstākā9  Māra Kauliņa 1968  Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka"  Alūksnes filiāles vadītāja  augstākā10  Gunta Kupča 1961  Alūksnes rajona padomes Izglītības pārvalde  vadītāja  augstākā11  Arvis Līcis 1979  SIA "Alūksnes Bruģakmens"  valdes loceklis  augstākā12  Dzidra Mazika 1937  Alūksnes rajona politiski represēto apvienība "Sarma"  valdes priekšsēdētāja  vidējā13  Anita Pētersone 1951  Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskola  Alūksnes filiāles vadītāja  augstākā14  Uģis Puzulis 1971  Jaunannas Mūzikas un mākslas skola  skolotājs  vidējā15  Marina Ramane 1967  Alsviķu pagasta kultūras nams  vadītāja  augstākā 

Kategorijas