Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Saskaņas centrs” gādās par tirdzniecību ar Krieviju

Līga Vīksna

2009. gada 23. aprīlis 15:20

5698

Piektais saraksts Alūksnes novada vēlēšanām saņemts no politisko partiju apvienības “Saskaņas centrs” (SC). Saraksta līderis ir sporta skolas treneris Jānis Nīkrencis, nākamie sarakstā ir pensionārs Vitālijs Vilciņš, individuālais zemnieks Ivans Muratovs, pedagogs Vadims Savkovs un elektriķis Jānis Sadovņikovs.

“SC ir apvienojušās trīs partijas – sociālistiskā, tautas saskaņas un par cilvēktiesībām vienotā Latvijā. Līdz šim Alūksnes pašvaldībā mūsu partija nav pārstāvēta, bet mēs aizstāvam strādnieku, parasto iedzīvotāju, pensionāru intereses un viņu labklājības uzlabošanu – pārējās partijas ir orientētas uz citām vērtībām. Uzskatām, ka tieši visplašākās tautas daļas intereses nav pārstāvētas, tādēļ veidojām sarakstu,” saka J.Nīkrencis.

Nepārstāv tikai krievvalodīgos

Viņš norāda, ka tādēļ arī sarakstā iekļauti dažādi kandidāti - gan pensionāri, bezdarbnieki, zemnieki, arodbiedrības pārstāvji. J.Nīkrencim ir vislielākā politiskā pieredze, pārējiem tās nav. ”Sabiedrībā izveidojies stereotips, ka SC pārstāv tikai krievvalodīgo intereses, bet tā nav. Protams, mūsu sarakstā ir arī krievu tautības pārstāvji. Visvairāk sarakstā ir alūksniešu, bet ir pārstāvji arī no Pededzes, Jaunalūksnes,” stāsta J.Nīkrencis.

SC galvenais mērķis ir piesaistīt Alūksnes novadam jaunus uzņēmumus, kas te izvērstu ražošanu un radītu darba vietas.

Sakārtos ceļus

“Alūksnes novadā normālu uzņēmēju ir ļoti maz, bet ar lauksaimniecību vien neiztiksim, tādēļ jāpiesaista līdzekļi no ārpuses. Neuzskatām, ka Alūksnes novads atrodas nomalē, bet gan robežojas ar milzīgu valsti un tirgu. Mums ir ļoti laba sadarbība ar savas partijas pārstāvniecību Saeimā. Ir iestrādes par tirdzniecības sākšanu ar Pleskavas apgabalu – ir notikušas sarunas ar Pleskavas ģenerālgubernatoru par tirdzniecību un to, ka viņu uzņēmumi Alūksnes novadā varētu atvērt savas rūpnīcas. Ir apzināti jau ieinteresētie uzņēmumi, piemēram, siltumcauruļu, zāģu ražošanā,” uzsver J.Nīkrencis.

Viņš atzīst, ka Krievijā ir gatavi patērēt arī latviešu saražoto produkciju. “Mālupē un Alsviķos atrodas kādreizējo pienotavu ēkas – tās varētu pielāgot ražošanai un, panākot brīvāku robežas šķērsošanu, eksportēt produkciju uz Krieviju. Mūsu partijas līderiem Rīgā bijušas pārrunas ar Pēterburgas administrāciju, Eiropas Savienību par to, ka ir iespēja piesaistīt Eiropas fondu naudu pierobežas ceļu sakārtošanai. Ja novada domē būs mūsu pārstāvniecība, turpināsim šīs ieceres īstenot,” apgalvo J.Nīkrencis.

Par daudz administrācijas

Viņš Alūksnes novadā atbalsta 15 pakalpojumu pārvaldes, lai būtu mazāka administratīvā pārvalde. “Alūksnes pašvaldībā administratīvais aparāts jau tagad aprij pārāk lielus līdzekļus un algas ir nesamērīgas – tās samazinot, var gūt līdzekļus citiem mērķiem. Ilgtermiņa jautājums ir par to, lai kāds no novada pagastiem neveidotos par nostūri, jo jau tagad novads ir attīstīts nevienmērīgi. Katram pagastam jāatrod kāds uzņēmums, kas veic ražošanu. Manuprāt, nākotnē novadā būs jāpieņem lēmumi par dažāda veida apvienošanos,” vērtē J.Nīkrencis.

 

Politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs"
Deputātu kandidātu saraksts 

Nr Vārds, Uzvārds(17) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Jānis Nīkrencis 1959  Alūksnes pilsētas bērnu un janatnes sporta skola  Treneris  augstākā2  Vitālijs Vilciņš 1959  Pensionārs     vidējā3  Ivans Muratovs 1958  Individuālais zemnieks     augstākā4  Vadims Savkovs 1976  Alūksnes vidusskola  Skolotājs  augstākā5  Jānis Sadovņikovs 1961  SIA "Rūpe"  elektriķis  vidējā6  Juris Kupčs 1957  Alūksnes pilsētas tautas nams  Saimniecības vadītājs  vidējā7  Aleksandra Tabolkina 1977  SIA "TORNIS DT"  izpilddirektore  augstākā8  Jurijs Jevdokimovs 1947  Sociālās korekcijas izglītības iestāde "Strautiņi"  direktors  augstākā9  Gunārs Alksnis 1932  Pensionārs     vidējā10  Ņina Belmane 1957  Z/S "Jaunsvari"  īpašniece  vidējā11  Jeļena Bobinova 1967  Bezdarbniece     vidējā12  Tamāra Ševčenko 1947  Sociālās korekcijas izglītības iestāde "Strautiņi"  internāta skolotāja  augstākā13  Jurijs Semjonovs 1945  Nacionālo Bruņoto Spēku Kājinieku Skola  Mašīnists-operators  augstākā14  Igors Javorskis 1976  IK "VGMR"  šoferis  vidējā15  Lida Pavlova 1949  Bezdarbniece     vidējā16  Renāte Kovaļenko 1965  VAS "Latvijas Pasts" Alūksne-1 pasta nodaļa  Nodaļas priekšnieka vietniece  vidējā17  Vjačeslavs Kapustins 1982  SIA "SGA Pluss"  Šķirošanas operators  vidējā 

Kategorijas