Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"LPP/LC" startē ar pieredzējušu komandu

Līga Vīksna

2009. gada 22. aprīlis 09:38

13600

Partijas “LPP/LC” saraksts Alūksnes novada domes vēlēšanām tika iesniegts ceturtais. Tā līderis ir Alūksnes rajona padomes un Liepnas pagasta padomes priekšsēdētājs Laimonis Sīpols.


Aiz līdera sarakstā ir Aleksandrs Mitrofanovs (SIA “Valdis”), Jānis Ceļmillers (Vidzemes plānošanas reģions), Sanita Eglīte (rajona padome) un Ivars Ozoliņš (Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra). “Sarakstā ir iekļauti pašvaldību vadītāji un darbinieki, projektu vadītāji, medicīnas, kultūras un sporta darbinieki, kā arī tādi cilvēki, kuri pārzina lauku iedzīvotāju vajadzības un problēmas,” norāda L.Sīpols.

Var izveidot darbaspējīgu novada domi

Saraksta deputātu kandidātu devīze ir “Manas mājas – mans novads”, jo visiem kopā būs jādzīvo un jāstrādā Alūksnes novadā. L.Sīpols uzsver, ka katras nozares pārstāvji saskata, kas būtu jādara, lai panāktu attīstību. Viņaprāt, sarakstā ir apvienoti dažādi speciālisti, tāpēc tie var izveidot novada domi. “Tomēr saprotam, ka tajā būs deputāti arī no citu partiju sarakstiem. Tāpēc esam gatavi sastrādāties. Mums novadā būs jāveido kopēja politika un saskaņota rīcība,” atzīst L.Sīpols. Viņš varētu būt novada domes priekšsēdētājs, ja šo amatu uzticētu. “Esmu redzējis citu partiju sarakstus, tāpēc ir pārliecība, ka visi kandidē ar domu veicināt novada attīstību. Lai tas ir konkurētspējīgs un atpazīstams!” vēlas saraksta līderis. Priekšvēlēšanu programmā ir izvirzīts mērķis - panākt, lai cilvēkiem būtu mājas, darbs, ģimene un tiktu apmierinātas visas svarīgākās vajadzības. “Novadā ir jānodrošina iespējas saņemt pakalpojumus tuvu dzīvesvietai, kā arī risināt visus jautājumus bez birokrātijas šķēršļiem,” uzskata L.Sīpols.

Paļaujas uz vēlētāju vērtējumu un izvēli

Viņš norāda, ka novada pašvaldības budžeta līdzekļi ir jādala tā, lai visā teritorijā attīstība būtu vienmērīga. Protams, katra pagasta pārvaldē būs vajadzīgi zinoši darbinieki, kas spēj risināt problēmas un panākt atbalstu iedzīvotājiem. “Novada budžets veidosies no visu pašvaldību budžetiem. Tas nozīmē, ka būs jādzīvo ar šiem līdzekļiem. Turklāt kopīgi būs jālemj par līdzekļu koncentrēšanu tur, kur tas ir vairāk nepieciešams. Nevaram ticēt valdības solījumiem, jo to izpilde būtu jāgaida ilgi,” saka L.Sīpols. Viņš atbalsta 16 pārvalžu modeli Alūksnes novadā, jo tajā iespējams plašāks skatījums uz notiekošo ne tikai Alūksnē, bet arī pagastos. L.Sīpols neuzskata, ka šis modelis vairos darbinieku skaitu, jo jebkurā gadījumā ir paredzēts pārdalīt to funkcijas, nevis atlaist vai pieņemt darbā. “Neprognozējam, cik no mūsu saraksta iekļūs novada domē. Tas būs mūsu vēlētāju lēmums, kam ticēt un uzticēties. Ja pārvarēsim 5 procentu barjeru, tad mēs tur būsim. Ja vinnēs citi, tad atbalstīsim viņus darbā,” spriež L.Sīpols. Viņš nevēlas dot nereālus solījumus, jo iekļūšana novada domē nav pašmērķis 

 

Partija "LPP/LC"

Deputātu kandidātu saraksts 
 Nr Vārds, Uzvārds(18) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Laimonis Sīpols 1962  Liepnas pagasta padome  Priekšsēdētājs  augstākā2  Aleksandrs Mitrofanovs 1956  SIA "Valdis"  Celtniecības daļas vadītājs  vidējā3  Jānis Ceļmillers 1951  Vidzemes plānošanas reģions  ES struktūrfondu informācijas centra vadītājs  augstākā4  Sanita Eglīte 1969  Alūksnes rajona padome  Padomniece kultūras darbā  augstākā5  Ivars Ozoliņš 1943  VA "Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra"  Alūksnes rajona nodaļas vadītājs  augstākā6  Agris Veismanis 1961  SIA "Gravas"  Kokaudzētavas vadītājs  augstākā7  Inta Ņikitina 1950  Pededzes pagasta padome  Priekšsēdētāja  augstākā8  Vilnis Veļķeris 1956  Alūksnes rajona padome  Padomnieks sporta darbā  augstākā9  Vaira Vērse 1957  Kalncempju pagasta padome  Lauku attīstības speciāliste  augstākā10  Ieva Baltā - Pilsētniece 1976  Malienas pamatskola  direktore  augstākā11  Santa Harjo-Ozoliņa 1980  Alūksnes rajona padome  Galvenā speciāliste-teritoriālplānotāja  augstākā12  Gints Rozenbergs 1963  VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" Alūksnes nodaļa  Nodaļas priekšnieks  augstākā13  Jānis Žīgurs 1966  Ģimenes ārsta prakse  Prakses ārsts  augstākā14  Zinaida Silirava 1960  Mārkalnes pagasta padome  Priekšsēdētāja  vidējā15  Gunta Boša 1960  Alūksnes mūzikas skola  direktore  augstākā16  Jānis Stabingis 1972  J.Stabingis ģimenes ārsta prakse  Ģimenes ārsts  augstākā17  Astrīda Bētere 1958  Latvijas Republikas Kultūras ministrija  Kultūras eksperte Alūksnes rajonā  augstākā18  Dzintra Zvejniece 1962  Valsts pobācijas dienests  Piespiedu un sabiedriskā darba nodaļas vecākā referente  augstākā

Kategorijas