Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Jaunā laika” sarakstā – skolnieks ar pamatizglītību

2009. gada 22. aprīlis 08:17

5000

Alūksnes novada vēlēšanām trešie savu sarakstu iesniedza partija “Jaunais laiks”. Saraksta līderis ir pašreizējais Alūksnes pašvaldības deputāts Jānis Liepiņš, viņam seko Ziemeļaustrumu virsmežniecības virsmežzinis Andis Krēsliņš, „Parex banka” Alūksnes filiāles vadītāja Līga Langrate, SIA „4 Plus” darbinieks Jānis Skulte un advokāta palīgs Artūrs Hercogs.

“Jaunais laiks” ir Latvijā atpazīstama partija, turklāt šobrīd pozīcijā. Pats esmu iepazinis pašvaldību darbu un ar savām zināšanām varu sabiedrībai līdzēt, lai arī darbs pašvaldībā nav viegla nasta. It īpaši, ja pašvaldība nav bagāta un katrs lats sūri jānopelna caur nodokļiem. Tādēļ jāattīsta saimnieciskā rosība, ko arī centīsimies darīt, ja mūs ievēlēs,” saka J.Liepiņš.

Vecie buki” virzīs jaunos

Raksturojot saraksta kandidātus, J.Liepiņš pauž pārliecību, ka tas ir augsti profesionāls – 11 no 16 pretendentiem esot augstākā izglītība. Toties Kārlim Irbem – tikai pamatizglītība un pašlaik viņš mācās vēl Alūksnes ģimnāzijas 12.klasē.

“Toties viņš ir aktīvs “Jaunā laika” jaunietis, kuram ir interese par sabiedriskām norisēm. Sarakstā ir ierēdņi, biznesa cilvēki, aktīvi kultūras darbinieki – daži no pagastiem, bet pārsvarā alūksnieši. Politiskā pieredze ir man vienīgajam – pārējie politikā nav sevi parādījuši. Uzskatu, ka mums, vecajiem bukiem, jaunie ir jāievirza politikā, lai viņi pēc tam varētu veiksmīgāk īstenot savas aktivitātes,” stāsta J.Liepiņš.

Viens no partijas mērķiem esot veidot Alūksni par reģiona tūrisma un atpūtas nostūri, tādēļ katram no kandidātiem šajā darbā paredzēta sava loma. “Lielākā nelaime, ka ģeogrāfiski atrodamies nostūrī un nevaram darboties uz visām pusēm – to galvenokārt kavē nesakārtotais robežšķērsošanas jautājums ar Krieviju,” saka J.Liepiņš.

Atbrīvos no nodokļa

Jautāts par mērķiem, J.Liepiņš uzsver - “gādāsim par novada domes darba un budžeta izlietojuma atklātību, informējot iedzīvotājus par pieņemtajiem lēmumiem.” Aktīvi piesaistīs Eiropas fondu un privātā kapitāla līdzekļus, jo valstij naudas nebūšot.

“Varbūt kādam uzņēmumam būs interese privātās partnerības projektiem, piemēram, energoresursu jomā. Uzņēmumus, kas Alūksnes novadā izveidos jaunas darba vietas, pirmos divus darbības gadus atbrīvosim no nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem. Gādāsim, lai iepirkumos pēc iespējas biežāk uzvarētu vietējie uzņēmumi. Lai novada iedzīvotājiem būtu pieejams kvalitatīvs dzeramais ūdens un izveidota kanalizācijas sistēma, lai novada ceļi būtu labi caurbraucami. Lai bērni Alūksnes novadā varētu mācīties pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai,” sola J.Liepiņš.

Būs jāpārskata solījumi

Viņš vērtē, ka nākamie divi gadi pašvaldībām būs grūti un politiķiem nāksies pieņemt ļoti atbildīgus lēmumus. Alūksnes novadā viņš atbalsta 15 pārvalžu modeli. “Novadu veidošana notiek ļoti sliktā laikā. Parasti no reformas visi gaida kaut kādu labumu, bet baidos, ka nākotnē nāksies pārskatīt to, kas pagastos ir sasolīts. Visiem ievēlētajiem deputātiem būs jāliek prāti kopā un jādomā, kā labāk rīkoties. Jābūt politiskajai vienotībai un jāizstrādā vērtēšanas kritēriji, lai izlemtu, kas katrā no novada pagastiem būs prioritāte, kas – nē,” saka J.Liepiņš.

 "Jaunais laiks"
Deputātu kandidātu saraksts

Nr Vārds, Uzvārds(16) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Jānis Liepiņš 1943  Alūksnes pilsētas dome  Nekustamo īpašumu nodaļas vadītājs  augstākā2  Andis Krēsliņš 1954  Ziemeļaustrumu virsmežniecība  virsmežzinis  augstākā3  Līga Langrate 1969  A/S "Parex banka"  KAC Alūksne vadītāja  augstākā4  Jānis Skulte 1976  SIA "4PLUS"  apaļkoksnes iepirkšanas un realizācijas vadītājs  vidējā5  Artūrs Hercogs 1988  Laura Lejas advokāta birojs  advokāta palīgs  vidējā6  Aldis Verners 1956  Madonas reģionālā vides pārvalde  Dabas aizsardzības daļas vadītājs  augstākā7  Andrejs Prindulis 1963  SIA "MCD"  valdes loceklis  augstākā8  Kārlis Irbe 1989  Alūksnes Valsts ģimnāzija  skolnieks  pamata9  Inita Veismane 1961  Alūksnes muzejs  direktore  augstākā10  Renārs Salaks 1978  SIA "4PLUS"  ražošanas vadītājs  augstākā11  Ģirts Sviklis 1965  SIA "Latio"  Komercīpašumu nodaļas speciālists  augstākā12  Ingrīda Sniedze 1964  SVA Vidzemes reģionālā filiāle  Veselības veicināšanas un profilakses daļas vadītā  augstākā13  Asja Ita Šķepaste 1954  SIA "ALTA S"  valdes priekšsēdētāja vietniece  augstākā14  Viesturs Balodis 1959  SIA "Zelta balodis"  valdes priekšsēdētājs  vidējā15  Dainis Ertmanis 1966  Mālupes pagasta padome  Komunālās saimniecības vadītājs  vidējā16  Daiga Birkenberga 1962  Jaunlaicenes pamatskola  direktora vietnieks mācību darbā  augstākā 

Kategorijas