Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“TB/LNNK” sarakstā ir dažādu nozaru profesionāļi

Mārīte Dzene

2009. gada 20. aprīlis 11:21

9868

Apvienības “TB/LNNK” deputātu kandidātu saraksts Alūksnes novada vēlēšanām tika iesniegts otrais. Tā līderis ir Alūksnes domes deputāts Ainars Melders. Aiz viņa sarakstā ir “SEB bankas” Alūksnes filiāles pārvaldnieks Aigars Aizups, kurš arī ir domes deputāts, Mālupes pagasta zemnieks Mārtiņš Augstkalnietis, Alūksnes vidusskolas skolotāja Ilze Līviņa un Ziemeru pamatskolas skolotāja Ilze Briediņa.

Veidos darbavietas lauku attīstībai

“No saraksta esmu vienīgais apvienības “TB/LNNK” biedrs, bet ceru, ka turpmāk tādi būs arī citi. Vairākiem deputātu kandidātiem ir politiskā pieredze pašvaldībās. Būdams saraksta līderis, esmu gatavs vadīt novada domi. Mēs visi gribam un spējam tajā strādāt, jo ir gan zināšanas, gan iemaņas,” norāda A.Melders.

Deputātu kandidātu priekšvēlēšanu programmā ir paredzēts panākt novada attīstību, galveno uzsvaru liekot uz lauksaimnieciskās ražošanas veicināšanu un sociālo jautājumu risināšanu. A.Melders uzsver, ka vēlas panākt vienmērīgu attīstību visā novada teritorijā, jo bez stipriem laukiem nebūs arī stipras pilsētas. “Ir jāsaprot, ka bez lauku un visas teritorijas attīstības Latvija nevarēs pastāvēt. Ir pēdējais brīdis to apzināties. Tāpēc cilvēkiem ir jārada darbavietas, un mūsu programmā ir paredzēts to darīt,” stāsta A.Melders.

Iestājas par latvisku valsti

A.Melders atzīst, ka nevar prognozēt saraksta deputātu kandidātu izredzes iekļūt novada domē. Startam pašvaldību vēlēšanās apvienība ir izvēlējusies devīzi “Atbalsti savējos!”, jo šīs vēlēšanas būs smagas un izšķirošas. “Vēlētājiem ir jāizvēlas starp tiem, kuri ir darītāji, nevis solītāji. Ja novada iedzīvotāji gribēs, viņi balsos par mums. Tā ir viņu izvēle,” skaidro A.Melders. Viņš uzskata, ka vēlētāji labi zina, ko katrs “TB/LNNK” sarakstā iekļautais cilvēks ir izdarījis savā darbavietā, mājā un pašvaldībā. Apvienības kongresā, kurā piedalījās A.Melders, tika atzīts, ka krievvalodīgie balso vienoti par savējiem, bet latvieši ir sašķelti un kašķīgi. To apliecina arī Alūksnes novada projekts, par kuru joprojām nav vienota viedokļa – 15 vai 16 pakalpojumu pārvaldes ir vajadzīgas novadā. A.Melders ir pārliecināts, ka jāveido tikai 15 pārvaldes, jo Alūksnē nav vajadzīga atsevišķa pilsētas pārvalde papildus novada domei. Viņš norāda, ka novada domei varētu trūkt finansējuma, tāpēc nāksies krasi samazināt darbinieku skaitu pilsētā un pagastos.

Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK
Deputātu kandidātu saraksts 

Nr Vārds, Uzvārds(15) Dzimis Darba vieta Amats Izglītība1  Ainars MELDERS 1960  Alūksnes pilsētas dome  deputāts  augstākā2  Aigars AIZUPS 1957  AS "SEB banka" Alūksnes filiāle  pārvaldnieks  vidējā3  Mārtiņš AUGSTKALNIETIS 1967  zemnieku saimniecības "Kadiķi M.A."  īpašnieks  vidējā4  Ilze LĪVIŅA 1972  Alūksnes vidusskola  direktora vietniece audzināšanas jomā  augstākā5  Ilze BRIEDIŅA 1964  Ziemeru pamatskola  skolotāja  augstākā6  Ligita PODZIŅA 1964  Alsviķu pagasta padome  sociālā darba organizatore  augstākā7  Aigars STEBERIS 1968  SIA "Veltījums Jums"  direktors  vidējā8  Aldis LĪCIS 1953  zemnieku saimniecība "Sauleskalns"  īpašnieks  augstākā9  Ēriks MEDISS 1964  zemnieku saimniecība "Rīti"  īpašnieks  vidējā10  Inta AIZUPIETE 1937  pensionāre     vidējā11  Dainis SVARUPS 1952  Alūksnes pilsētas sākumskola  direktors  augstākā12  Juris IESALNIEKS 1968  Alūksnes Bērnu un jauniešu sporta skola  direktors  augstākā13  Iveta MIKIJANSKA 1965  Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija  skolotāja  augstākā14  Valdis KALNIŅŠ 1957  zemnieku saimniecība "Slišiņi"  īpašnieks  vidējā15  Andris SARAPU 1962  SIA "Plus Andris"  direktors  vidējā 

 

Kategorijas