Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro Alūksnes rajona “Cāli 2009”

Līga Vīksna

1999. gada 1. janvāris 02:00

1812

Pavasarīgās noskaņās sestdien Alsviķu kultūras namā pulcējās mazie dziedātāji, lai izlocītu savas balstiņas Alūksnes rajona mazo vokālistu konkursā “Cālis 2009”. Par šā gada uzvarētāju kļuva Kristers Apsītis no Alūksnes (skolotāja Vita Vērdiņa). Piecgadīgais alūksnietis drosmīgi un ar smaidu dziedāja par pelēm un rudeni.

Kopumā šogad konkursā uzstājās 17 mazie dziedātāji no Alūksnes, Gaujienas, Apes, Virešiem, Jaunlaicenes, Malienas, Mālupes, Trapenes, Alsviķiem, Pededzes un Jaunalūksnes. Jaunākajai – Martai Magdalēnai Markusai no Apes – bija tikai divi gadiņi, bet tas viņai netraucēja demonstrēt jauku dziedājumu. Pieciem konkursantiem bija tikai trīs gadi, bet viskuplāk bija pārstāvēti piecgadnieki. Pie mazajiem bija ieradusies arī Sarkangalvīte (Alūksnes pilsētas bibliotēkas darbiniece Ieva Račika), kas konkursā meklēja savu pazudušo cālēnu.

Katrs dalībnieks izpildīja divas dziesmas. Drosmīgākie demonstrēja pārdomātas kustības, bet jaunlaiceniete Eva Beāte Garā no pārējiem konkursantiem atšķīrās ar to, ka otrajā dziesmā pati arī muzicēja uz metalafona. Notiekošo vērtēja žūrija – mūzikas skolotāji Sandra Oto (Ape), Inese Krūmiņa (Beja) un Zigmārs Krūmiņš (Alūksne).

Alūksnes rajona padomes padomniece kultūras jautājumos Sanita Eglīte pauž prieku, ka šis konkurss vienmēr priecē ar jaukām dziesmām, interesantiem dalībniekiem un jauku izpildījumu.

“Prieks, ka šogad Alūksnē rīkoja atlases konkursu un uz rajonu izvirzīja labākos dziedātājus, iepriekšējos gados tā nebija. Diemžēl šogad Latvijas Televīzija neorganizē konkursu Latvijas mērogā, tādēļ iepriekš rajonā bija diskusija: rīkot vai nerīkot rajona “Cāli 2009”. Tika nolemts konkursu tomēr rīkot, jo pirmsskolas vecuma bērniem nav nemaz tik daudz iespēju, kur parādīt savas muzikālās prasmes publikai. Domāju, ka šā gada “cālēni” ar savu dziedāšanu kuplinās gan rajona, gan pagastu pasākumus,” saka S.Eglīte.

Kamēr žūrija izvērtēja dziedātāju sniegumu, klātesošos ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja Bejas pamatskolas (skolotāja Inese Krūmiņa) un Apes (skolotāja Sandra Oto) skolēni. Bet Alsviķu pagasta iedzīvotāji varēja balsot par savu simpātiju.

Titulu “Maigākais Cālis” ieguva Liāna Gailīte no Apes (skolotāja Marika Čerņavska), “Pavasarīgākais Cālis” - Enija Paleja no Virešiem (Baiba Ozoliņa), “Aktiermeistarīgākais Cālis” - Austris Kalniņš no Gaujienas (Ilva Harkina), “Sapņainākais Cālis” - Paula Incenberga no Mālupes (Larisa Grīsle), “Drosmīgākais Cālis” - Ernests Muriņš no Jaunlaicenes (Inga Ārste), “Stilīgākais Cālis” - Anna Marija Liniņa no Trapenes (Ina Java), “Skaļākais Cālis” - Regnārs Grūbe no Trapenes (Ina Java), “Pūkainākais Cālis” - Sanija Ozoliņa no Alsviķiem (Ieva Breice), “Mīļākais Cālis” - Marta Magdalēna no Apes (Marika Čerņavska), bet titulu “Skanīgākais Cālis” ieguva Kristiāna Līga Melngalve no Pededzes (Janita Keiva).

Par 2.vietas ieguvējiem atzina Līvu Līci no Alūksnes (skolotāja Sigita Taivāne), Montu Gabranovu no Alūksnes (Vita Vērdiņa) un Amandu Mucenieci no Jaunalūksnes (Arnita Deigele). 3.vietu ieguva Loreta Bukane no Malienas (Sandra Gabranova), Ance Pakalne no Gaujienas (Dagnija Pakalne) un Eva Beāte Garā no Jaunlaicenes (Inga Ārste). Bet par Alsviķu pagasta simpātiju kļuva alūksniete Monta Gabranova.

Vairāk foto

Kategorijas