Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro rajona čempionus volejbolā

Ilze Bogdanova

2009. gada 29. marts 17:04

1024

Sestdien Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē norisinājās pēdējās spēles rajona čempionātā volejbolā. Tā kā šogad turnīrā iesaistījās rekordliels dalībnieku skaits, starp kuriem bija ne mazums uzvaras cienīgu pretendentu, lielākā intriga saistījās ar fināla spēlēm un to, vai pērnā gada čempioniem izdosies nosargāt savus titulus.

Jāatgādina, ka rajona čempionāta volejbolā pēdējā diena sākās ar pusfināla spēlēm. Sieviešu komandu pusfinālā tikās „Ape” un „Gaujiena” (3:1), kā arī „Ideja” un „Strautiņi” (3:0). Savukārt vīriešu komandu pusfināla spēles aizvadīja „Trapene” un „Zeltiņi” (3:2), kā arī „Ideja” un „Gaujiena” (3:0).

Pretī uzvarai – ar kareivīgumu

Ņemot vērā pusfināla spēļu rezultātus, cīņā par 3. – 4.vietu sieviešu komandu konkurencē tikās „Gaujiena” un „Strautiņi”, kur uzvaru ar rezultātu 3:0 un vienlaikus arī bronzas medaļas izcīnīja Gaujienas pagasta komanda. Savukārt fināla spēle vainagojās ar jaunām čempionēm – komandu „Ape”, kas nocēla no čempionu pjedestāla vairākkārtējās turnīra uzvarētājas jeb Alūksnes komandas „Ideja” spēlētājas.

„Mums vienmēr ir pietrūcis pavisam nedaudz. Arī priekšsacīkstēs mēs viņas uzvarējām knapi, knapi ar rezultātu 3:2,” izcīnītās uzvaras vērtību akcentē „Apes” komandas kapteine Aija Latika. Viņa spriež, ka šoreiz izšķirošā nozīme izrādījusies kaujinieciskajam garam, kā arī komandas vienotībai, kur gandrīz puse meiteņu uz iknedēļas spēlēm Alūksnē braukušas no Rīgas un Jelgavas. Savu artavu sniegušas arī jaunās maiņas spēlētājas, kas šobrīd vēl mācās, bet kuras palīdzējušas „izvilkt” priekšsacīkšu spēles un tādējādi iekļūt pusfinālā. „Gribētos vienīgi novēlēt citām komandām iemācīties zaudēt,” savu vēlējumu konkurentēm pauž ilggadējā komandas spēlētāja Santa Sāre. „Ja iemācīsies zaudēt, tad spēsi arī pienācīgi uzvarēt,” viņa pauž savu domu, uzteicot tiesnešu darbu, kas šoreiz ļāvis visus spēkus veltīt komandas spēlei, nešķiežoties tās laikā ar pārmetumiem par nekompetentu tiesāšanu.

Titulu nosargā ar lielām pūlēm


Vīriešu komandu konkurencē spēlē par 3. – 4.vietu tikās komandas „Gaujiena” un „Zeltiņi”, kur tieši pēdējai no minētajām daudzi prognozēja čempionu titulu, ņemot vērā iepriekšējā gada sniegumu. Tiesa, šoreiz komanda varēja cīnīties vien par bronzas medaļām, kas tai arī pārliecinoši izdevās – pretinieki no „Gaujienas” tika uzvarēti ar rezultātu 3:1. Savukārt fināla spēles sāncenši – „Trapene” un „Ideja” no Alūksnes – par čempionu titulu cīnījās līdz pat piektajam setam. Tajā pārāki izrādījās pērnā gada čempioni, kas šoreiz bija apvienojušies zem komandas nosaukuma „Ideja”.

Lai gan komandas kapteinis Kaspars Spirks atzīst, ka par sīvākajiem konkurentiem čempionātā uzskatīti „Zeltiņu” komandas spēlētāji, ne mazums pūļu titula nosargāšanā prasījusi fināla spēle pret trapeniešiem. „Visu izšķīra tas, kādi spēlētāji šodien tika spēlēt,” komandas kapteinis spriež par atkārtoti izcīnīto uzvaru. Ja „Zeltiņu” komandas neiekļūšanu finālā, pēc viņa teiktā, veicinājusi viena spēcīga spēlētāja neierašanās, tad sevišķs gandarījums esot par to, ka komandai čempionu titulu izdevies nosargāt, neskatoties uz viena spēlētāja traumas gūšanu.

Kategorijas