Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pateicas par pašiniciatīvu

Agita Auziņa

2009. gada 24. marts 08:39

808

Alūksnietis Gints Teterovskis saņēmis Alūksnes pilsētas domes atzinības rakstu par izrādīto pašiniciatīvu, iesaistot jauniešus ziemas sporta aktivitātēs. Viņa vadībā vairāk kā 15 jaunieši uz Kvēpīša ik brīvu brīdi spēlē hokeju.

Alūksnes pilsētas domes Kultūras, izglītības un sporta jautājumu komiteja priekšēdētājas Intars Zitāns skaidro, ka Ginta darbības nav nepamanītas un dome ir pateicīga par viņa iniciatīvu un ieguldījumu gan laukuma uzturēšanā, gan motivējot puišus nodarboties ar sportu. “Tā ir viņa paša iniciatīva un brīva griba. Kaut vairāk būtu šādas pašu iedzīvotāju iniciatīvas un mazāk čīkstētu, bet darītu,” saka deputāts. I.Zitāns gan pauž nožēlu, ka krīze liedz atbalstīt arī finansiāli, jo tieši tas pašmāju hokejistiem būtu visnepieciešamākais. Puiši kopā ar Gintu ir apņēmušies uzlabot savu hokeja laukumu - uzstādīt labākus vārdus, uzlikt bortus un spēcīgāku apgaismojumu, bet tam visam trūkst līdzekļu. Šobrīd atsaucies ir viens uzņēmējs.

Profesija nav šķērslis

“Pirmo reizi mūžā man ir žēl, ka ziema beidzas un iestājas pavasaris,” saka Gints. Hokeja puiši ezeru atnāk aplūkot vēl joprojām un cer, ka virsējā ūdens kārta sasals. Tomēr tas diez vai notiks, jo pavasaris jūtams arvien vairāk. Tomēr hokejistu komanda ir apņēmības pilna sportiskās aktivitātes neaizmirst arī vasaras sezonā un domāts spēlēt hokeju ar bumbiņu skrienot. “Jaunieši ir apņēmīgi un azartiski, mācās un spēlē. Tas pierādījās sacensībās Apē, kad viņi godam piekāpās pieredzes bagātākiem spēlētājiem. Talants ir, tikai jāattīsta iemaņas” saka Gints.

Jaunais hokejists Rihards Salaks, kas brīvajā laikā trenējās jau septiņus gadus, atzīts, ka ir sajūsmā par šī gada iespēju trenēties kopā. “Patīk tas, ka ir iespēja spēlēto nopietnāk. Paldies jāsaka Gintam, kas uzņēmies organizēšanu. Esam gatavi nākošajai sezonai uzlabot savu laukumu,” saka puisis. Liels atbalsts ir no vecākiem, kas pērk puišiem slidas, arī nūjas, jo tās bieži lūzt. Viens jaunietis sezonas laikā pat nomainījis četras nūjas. Sporta veids ir traumatisks - ir apdauzīti ceļgali un elkoņi, pārsista uzacs, lauzta roka. “Tas, ka esmu policists, nekad nav bijusi barjera. Lai gan nav noslēpums, ka ar pusi jauniešu esmu ticies arī darba jautājumos. Šī ir iespēja būt labākiem, nedemolēt pilsētu un enerģiju izlikt sportojot,” saka Gints.

Viss sākas nejauši

Viss aizsācies divas ziemas iepriekš. Gints, kas dzīvo turpat pie Kvēpīša, beidzot bija apņēmies pamēģināt slidot un ezeru notīrīja. Uz ezera notiekošo aktivitāti pamanīja ģimnāzijas jaunieši un arī viņiem radās interese. Tā tad arī sākusies jauniešu un Ginta sadarbība, kas veiksmīgi turpinās vēl joprojām. Pirmajā ziemā Gints uzstādījis primitīvus koka vārtus, šoziem viss noticis jau nopietnāk – ledus ne vien attīrīts no sniega, bet arī laistīts un mērīts tā biezums, ierīkots pat apgaismojums. To darījis ne vien Gints, bet arī paši jaunieši.

Kategorijas